Gelinin annesi, ‘Düğüne kimse gelmez’ diye korona olduğunu sakladı… A be kaynana n’aptın bize? Bursa’da akılalmaz olay

Gelinin annesi, ‘Düğüne kimse gelmez’ diye korona olduğunu sakladı… A be kaynana n’aptın bize? Bursa’da akılalmaz olay
Korona virüs testi pozitif çıkan düğün sahibi anne, kızının düğününe katılarak virüsün yayılmasına sebep oldu. Kadının, "Hasta olduğum öğrenilirse kimse gelmez" diyerek hastalığı gizlediği ileri sürüldü.

Hürriyet'in Yenidönem gazetesinden aktardığı habere göre, olay geçen hafta Bursa'da yaşandı. Kovid-19 testi pozitif olan düğün sahibi kızın annesi, "Hastalığım bilinirse düğüne kimse gelmez" diyerek bu durumu davetlilerden gizledi. Ancak bir süre sonra düğüne katılan misafirlerin bazılarında semptomlar ortaya çıktı.

Filyasyon ekipleri, ifadelerine başvurdukları hastalara "Nerelere gittiniz, en son hangi toplu davete katıldınız, kimlerle temas ettiniz" sorularını yönelttikten sonra test yaptı. Test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından düğün sahipleri araştırılmaya başlanınca düğün sahibi annenin pozitif vaka olduğu ve ev karantinasına alındığı belirlendi.

Hastalık düğüne katılan konuklara gelinin annesinden bulaşırken, resmi kayıtlara da 'Temas yeri düğün' olarak geçti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Söz konusu haberlere, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nce konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, kadının hiçbir semptom göstermediği, hastalığı gizleme kastının olmadığı ve 6 Ağustos'tan itibaren sadece temaslı olarak izolasyona alındığı bildirildi.