''Gemicik'' filosu sermayesini katladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesinin mal varlığı, bugünlerde yine gündemde. Erdoğan, yurt dışında milyarları olduğunu iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''na 2 milyon liralık tazminat davası açtı.

Değerli okurlarım,

"Haber atlayan gazeteci haber atlatır" denir gazetecilikte. Anka Haber Ajansı muhabiri Bora Erdil harika bir habercilik yaparak bu haber ile bizleri atlattı:

"AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın oğlu Burak Erdoğan''ın ortağı olduğu MB Denizcilik, 2 milyon 650 bin liralık sermaye artırımına giderek, sermayesini 5 milyon 300 bin liraya çıkardı. Şirketin gemi sayısı da 10''a yükseldi."

Aklıma Erdoğan''ın başbakanlık döneminde katıldığı bir canlı yayın geldi. YouTube arşivinden alarak deşifre ettim.

Kadir Çöpdemir soruyor: Oğlunuzun burslu okuması ama ona rağmen şimdi çok ilginç bir iş yapması, gemi alması mesela kayık gibi bir şey değil ki koca gemi Başbakanım…

-   Erdoğan: "Burs alan başka gemi alan başka… Karıştırdınız."

Kadir Çöpdemir: Sizin ortalama bir bütçeye sahip olduğunuzu düşünürsek sizin gemi de çok para yani...

-   Erdoğan: Şimdi 1 dakika ya… Gemi var gemicik var, bunun sıfırı var eskisi var, şimdi siz kalkar 15-16-17 yaşında bir gemi alır ve o da gemiciklerden olursa ve bunun da ödeme koşulları gayet iyi olursa kredi sistemi gayet iyi olursa hatta kendi kendini ödeyebilecek bir noktada olursa niye alınmasın?

Kalkar 300-400-500 bin dolar peşinatla bir gemiyi alabiliyor sonra taksitlerini bu gemi de kendisi ödeyebiliyorsa bunu yapabilirsiniz.

Kadir Çöpdemir: Biz de yapalım Başbakanım...

-   Erdoğan: Bulabilirseniz yapın

***

Değerli okurlarım,

Erdoğan, "300-400-500 bin dolar" diye öyle bir bahsediyor ki sanki çerez parası… Sanki 300-400-500 lira.

Bugünkü dolar kuru ile ifade edecek olursak,

-   300 bin Dolar = 2 milyon 214 bin lira

-   400 bin Dolar = 2 milyon 952 bin lira

-   500 bin Dolar = 3 milyon 690 bin lira

"Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar…"

Berat Albayrak, Ahmet Hakan''la dalga geçti: "dolarla mı maaş alıyorsunuz?"

Berat Albayrak kayınbiraderi Ahmet Burak''a da sorsun:

-   "Gemicikleri dolarla mı alıyorsunuz?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın armatör oğlu Burak Erdoğan, 6 Şubat 2007 tarihinde 2 milyon 350 bin dolara aldığı Safran 1 gemisiyle gündeme geldi.

Bu gemiciğin değeri bugünkü kurdan hesaplarsak;

-   17 milyon 345 bin lira ediyor.

AKP lideri Erdoğan bu gemi için "gemicik" ifadesini kullanmıştı.

10 gemilik filoya ortağı ile ulaştığını açıklayan Burak Erdoğan''ın gemiciklerinin maddi değeri hiç de azımsanacak gibi değil:

-   173 milyon 450 bin lira… (Yaklaşık)

Değerli okurlarım,

Erdoğan, oğlu Burak''ı ve evlatlarını burslu okutmuş ve Refah Partisi adaylığı sırasında, "İşte bütün servetim bu yüzük" demişti.

1o.jpg

Erdoğan''ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığında, başbakanlığında ve cumhurbaşkanlığında kazandığı maaşları da ortada…

Çocuklarının ve eşlerinin serveti elbette cumhurbaşkanı Erdoğan''ın mal varlığı içinde yer almıyor.

Muhalefet partilerinin değerli milletvekilleri yaz tatilindeler ama mal varlığı yasasına "Siyasetçilerin, bürokratların, gazetecilerin birinci derece yakınları da mal varlıklarını açıklamakla yükümlüdür" diye bir hüküm için yasa teklifi vermelerini önersem rahatsızlık vermiş olur muyum?

Burak Erdoğan ve Mecit Mert Çetinkaya''nın ortağı olduğu MB Denizcilik şirketi 2 milyon 650 bin liradan 5 milyon 300 bin liraya çıkardı.

-   Erdoğan''ın payı 4 milyon 420 bin lira

-   Çetinkaya''nın payı 1 milyon 60 bin lira oldu.

Erdoğan ve Çetinkaya şirket web sitesinden "Mutluluk duyuyoruz" dediler.

Ancak benim mutlu olmadığım bir konu daha var. "Yerli ve Milli" olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın oğlunun 9 gemisinden 8''i Türk Bayrağı taşımıyor.

Sitedeki 8 gemi Marshall Adaları bayraklı, bir gemi Panama bayraklı ve sadece bir gemi Türk bayraklı…

Özel üniforma mı?

Türkiye''nin askeri güvenliği Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar''ın komutasında yürütülüyor. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Akar yurt içinde ve yurt dışında bugüne kadar hiçbir Milli Savunma Bakanının giymediği özel bir üniforma giyiniyor, özel kep takıyor.

1968 yılında Kara Harp Okuluna girerek askeri üniforma ile tanışan Akar, 2018''de emekli oluncaya kadar tam 50 yıl üniforma ile yaşadı.

Akar neden böyle bir giyim tarzı seçti?

İşte Akar ve komutanların Azerbaycan''ı ziyaretindeki Azeri komutan kardeşlerimizle çektirdikleri o fotoğraf:

2o.jpg

Akar genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları ile gittiği yerlerde çoğu zaman bu üniformayı giyiyor. Nedenini açıklasa da öğrensek…

 

Yazarın Diğer Yazıları