Genç Türk tasarımcısının uluslararası başarısı

Genç Türk tasarımcısının uluslararası başarısı
Genç Türk tasarımcı Sıla Özyıldız, İngiltere'de düzenlenen zeytin yağı tat, kalite, ambalaj ve tasarım yarışmasında Gümüş ödül kazandı.

Hacettepe Üniversitesi Grafik tasarım Bölümü mezunu 26 yaşındaki Sıla Özyıldız, İsviçre'de faaliyette bulunan zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan Zayto firması sahibinin önerisi ile İngiltere'nin Londra kentinde her yıl London Olive Oil firması tarafından düzenlenen 2020 Yılı zeytinyağı tasarım, sağlık, ambalaj -tasarım ve kalite yarışmasına katıldı.

Turizmdays.com'un haberine göre, genç Türk tasarımcısı Özyıldız, 25 ülkeden 650 adayın katıldığı yarışmada tasarım kategorisinde gümüş ödülü kazandı. Üniversiteden mezun olduktan sonra İspanya'da yüksek lisans yaptığını ve üç yıldır tasarım sektöründe çalıştığını belirten Özyıldız, şunları kaydetti. ''Merkezi İsviçre'de bulunan ancak Gemlik, Ayvalık ve Çanakkale'de zeytin ve zeytinyağı üretim ve ticareti yapan Zayto firması sahibi, kendisi için yaptığımız tasarımları Londra'da düzenlenen yarışmaya benim adıma öneride bulunarak yarışmaya katılmamı sağladı. İlk kez uluslararası boyutta bir yarışmada ödül aldım. Ülkem için çok mutluyum.''