Gençler dikkat! Oyuna gelmeyin!...

Evet sevgili gençler; adamlar içimizden, dışımızdan Türkiye’yi bölüyor ve paylaşmaya hazırlanıyorlar, siz neyi paylaşamıyorsunuz?
Eğer, “sağcı” veya “solcu” hepinizin amacı, asıl gerektiği gibi, Atatürk’ün emaneti - “laik, üniter-bağımsız, TC devletini muhafaza ve müdafaa” etmekse - ki öyle olmak gerekir- bilesiniz ki, son zamanlardaki kısır kavgalarınızla bölücülere -iç ve dış düşmanlara hizmet etmekte, onlar tarafından dolduruşa getirilmektesiniz! Altmışlı, yetmişli yıllarda bu oyunu, bu filmi çok yaşadık, gördük! Provokatörlerin kimler olduğunu -çok geç- anladık... Bu, ülkemize çok pahalıya mal oldu... O zamanların acıları şimdi çıkıyor! 
Bu “oyun”, ülkemiz üzerinde çoktandır oynanmakta olan daha büyük bir “Oyunun” parçası fakat asıl öğelerinden biri... Gençler böyle bölünürse, ortak Türkiye Cumhuriyetini kim koruyacak?
Bu günler, aslında bütün milletin ve özellikle gençlerin ortak düşmanlara karşı  “Kuvvayı Milliye” cephesinde birleşmeleri zamanı; Kurtuluş Savaşı’nda öyle olmuştu!
Dünyada artık “sağ-sol” kalmadı. Görüş farklılıkları olacak ama esas ülkenin birliği ve bütünlüğü Atatürk Cumhuriyeti! Gerisi serbest tartışma ortamında halledilebilecek “teferruat!”

Karanlık yüz
Akdeniz Üniversitesi olaylarındaki “Provokatör” ortaya çıktı, kameralarda tespit edildi... Önce sormak gerek; o bet, karanlık yüzlü adama itimat edebilir,  onu aranıza alabilir misiniz? “Ona” hemen MHP li ve Ülkücü damgasının vurulması bile provokasyonun bir parçası. Eminim, asıl MHP ve Ülkü Ocakları bu adamı deşifre edecekler ve milliyetçiliği bu töhmetin, şaibenin altından kurtaracaklardır... Aynı “adam”, “solda”  da başka kisve altında “çalışıyordur.”

Kafaları karıştıranlar
Şu sırada kafalarınızın karışık olduğunu biliyorum... Bazı sözde “aydın” hocalarınız kafalarınızı karıştırıyor, sizleri Atatürk’ün yolundan ayırmaya çalışıyorlar... Ve asıl tehlike de bu: O hocaların, kendilerine emanet edilen gençlerin beyinlerini safsatalarla yıkamaları! Asıl “provokatörler” de onlar! Göreceksiniz şimdi bu olayları da kullanacaklardır!
Ve maalesef, bu  “oyunlara” zemini de bugünkü AKP İktidarı hazırladı... Milleti birleştireceklerine, kampüslerde, bir de “türbanlılar-dindarlar” - “başları açık ve laik Cumhuriyetçiler” arasında da kavgaların yolunu açtılar! ... “Ergenekon” soruşturmaları bu bölünmeye ve “oyuna”
hizmet etmekte!
Sevgili Gençler,  dolduruşa gelmeyin, aynı filmi görmüş, yaşamış, acılarını çekmiş olanları dinleyin... Atatürk’te birleşin! Yoksa bu kısır kavgalara devam ederseniz, paylaşacak bir “Türkiye” de bulamazsınız!

* * *

ERGENEKON NOTU- Ergenekon davası hâlâ tahkikat safhasında - iddianame henüz ortada yok, ama sanıklar aylar - haftalardır yargıç önüne çıkarılmadan tutuklular. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı bazı gazeteleri, sızdırılma haberleri yayınladıkları için uyardı. Ama bu “süzme” sızmalar ve yayınlar hâlâ pervasızca devam ediyor... Bazı gazeteler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum!
İlhan Selçuk’a sorulan sualleri hayret ve dehşetle okudumk: Bu soruları soranlar kimlerse, tahkikatın selametine ve “saygınlığına”  asıl darbeyi onlar vurmuşlar!

Yazarın Diğer Yazıları