Gene madara mı olduk yoksa oyun mu çevriliyor?

Irak’ta akıl almaz şeyler oluyor. Hatta komik şeyler oluyor. Konsolosluğumuz basılmış, Dışişleri Bakanı ‘Merak edilecek bir şey yok’ diyor. Hatta daha da ileri gidiyor ‘Kimse Türkiye’nin gücünü test etmesin’ diyor. Her şey güvende diyor. O bunları söylerken 100’e yakın insanımız IŞİD denen serserilerin elinde. Şablonlarla konuşarak meseleye çözüm getirdiklerini sanıyorlar.
Musul kendiliğinden boşalıyor. Konsolosluğumuz gene emir almış, bayraktaki gibi derin bir sessizlik içerisinde ve o kadar koruma varken o da kendiliğinden boşalıyor.
Meclis’te bile tehlikeye dikkat çekilmiş. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ‘arkadaşlar konsolosluğumuz kuşatılmış’ derken, bizim büyük(!) siyasetçiler ‘atma atma’ diye bağrışmışlar.

***

Suriye’ye uçaklar ve TIR’larla terörist ve mühimmat gönderildi. Hatta TIR’ı durdurup kontrol etmek isteyen subaylarımız için soruşturma başlatıldı. Görevlerinden alındılar.
IŞİD denen rezaletin lideri, Hatay’da tedavi görüyor. Adamları şehirlerde dolaşıyor. Aklıma ve kalbime şu geliyor ve üzülüyorum: Bizimkiler orduyu Irak’a sevk etmek için oyun mu çeviriyorlar. Hem Cumhurbaşkanlığı için iyi olur diye düşünüyorlar hem de Sünnilik aşkına... Sünni devlet kuracaklar ya(!)

***

Bingazi’de ABD Büyükelçiliğine saldıran teröristler 1 kişiyi öldürünce, ABD, Müslüman Kardeşler’den elini çekmişti. Mısır’da da Sisi’yi destekledi. Suriye’de Esad’la o kadar barışık ki bizim de iyi münasebet kurmamızı istiyor. 
IŞİD’in zaferini ilk kutlayan kim olmuş biliyor musunuz? Başbakan’ın himayesinde İstanbul’da kaçak yaşayan Maliki’nin muhalifi Haşimi.
Bizimkiler kaçaklarla, teröristlerden çok hoşlanıyorlar. Oysa başlarına daha ne kadar büyük belaların geleceği açık. Anlamıyorlar. Terörle iş birliği yapmanın ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu biri bizimkilere hatırlatmalı. Teröristler aralarında bile anlaşamıyorlar. İlkeleri, ahlakları yok, merhamet sıfır. Tekbirle boğaz kesen insanlardan vefa, merhamet, sağduyu, dostluk beklenir mi? İşte bunu çok erken gördük.
Emniyet raporlarına göre IŞİD’in bir militanı bomba eylemi yapmak için Türkiye’ye girmiş veya girmeye hazırlanıyormuş.
Bu, hızla uçuruma yuvarlanan iktidar bir de orduyu o bataklığa sürüklerse yandım Allah. Suriye’de kılamadığı Cuma namazını Erdoğan Musul’un harap olmuş camilerinde mi kılmak istiyor. Belki de...
Allah’ım bu tehlikeli insanlardan ve iktidardan koru ve kurtar.

Yazarın Diğer Yazıları