Genel Başkan adayları yeni yol haritasını belirliyor

Genel Başkan adayları yeni yol haritasını belirliyor
MHP Genel Başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, olağanüstü kongre sürecinde gelinen noktayı değerlendirip bundan sonra yapılacakları planlamak için bugün Ankara’da bir araya geliyor. Görüşme, saat 14:00’te Anadolu Otel’de

YENİÇAĞ / Fatih Erboz

MHP Genel Başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, bugün bir kez daha bir araya geliyor. Görüşme, saat 14.00’te Anadolu Otel’de gerçekleştirilecek. Toplantıda bundan sonraki süreç ve bu çerçevede yeni yol haritası belirlenecek. Akşener, Aydın, Özdağ ve Oğan 2 Temmuz’da durum değerlendirmesi yapmıştı. Daha sonra ortak açıklamada, MHP’nin geleceği için başlatılan süreci devam ettirecekleri ve bundan asla vazgeçmeyecekleri vurgulanmıştı.  Türk milletinin, ülkücü hareketin iktidarına duyduğu ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğu belirtilen açıklamada, şu değerlendirme yapılmıştı:

Kurultayı toplayacağız

“Milli ve tarihi sorumluluk altındaki ülkücü iradenin iktidar yolunu açmak için MHP’deki haklı değişim talebini dile getiren üst kurul delegelerimiz gerek imzaları gerek kongremize iştirakleriyle bu taleplerini defalarca ortaya koymuşlardır. Ancak, bazı kesimler tarafından görmezden gelinen, engellenmek istenen bu değişim talebi er ya da geç başarıyla neticelenecek ve ülkücü harekete iktidar yolu açılacaktır. İktidar yürüyüşümüzün önünü kesmeye çalışan kimselere rağmen, bütün ülküdaşlarımıza 4 genel başkan adayı olarak sözümüzdür; bu kutlu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. 4 genel başkan adayı olarak hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, kurultayımızı en kısa sürede toplayacağız.”

Üzüntü verici

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, 10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılacağı ilan edilmesine karşın, YSK toplantısından 10 dakika önce, bundan vazgeçildiği aktarılan açıklamada, “Türk milletinin ve devletinin hayati sorunlarına çözüm teşkil edecek bu kurultayı önce toplayacağım deyip sonra bundan vazgeçilmesi üzüntü vericidir. Çünkü Türkiye’nin kısa vadede Türk milletinin kaderinin belirleneceği erken seçim veya referandum süreçlerine girmesi beklenmektedir” denilmişti.