Genel Başkan adaylarının yeni hedefi 800 imza

Genel Başkan adaylarının yeni hedefi 800 imza
Genel merkez ve yargı kararları ile kurultay yapmaları engellenen MHP genel başkan adayları, bayram tatili sonrası ikinci kurultay çalışmalarını başlıyor.

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın iddiasına göre MHP'deki genel başkan adayları yeniden imza toplamayı planlıyor. Habere göre hedef 800 imzaya ulaşıp, dilekçeye tüzük değişikliği ve diğer maddeleri de eklemek.

Genel başkan adaylarının yol haritası şöyle:

SIFIRDAN BAŞLAYACAK

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “karşı çıkması” ve “yargı kararları” nedeniyle, yeterli sayıda delegenin imzasını toplamalarına rağmen kurultay yapamayan genel başkan adayları, süreci sıfırdan yeniden başlatıyor. 19 Temmuz’da yapılan tüzük kurultayı yargı kararı ile askıya alınan genel başkan adayları, kararı itiraz etti.

Ancak yargıdan umudunu kesen genel başkan adayları, tekrar imza toplayarak yeniden kurultay yapılmasını kararlaştırdı. Bu yöndeki karar, bayram tatilinden önce alındı. Bu kararın ayrıntıları ise 9 günlük bayram tatili süresince netleştirildi.

Yani genel başkan adayları yeni yol haritasını, belirlediler. Buna göre, yeni kurultay sürecine vakit kaybetmeden başlanacak. Bu süreç için gerekli olan imza toplama işlemi tatilin hemen ardından başlanacak. Genel başkan adayları, bir iki hafta içinde imzaları toplamayı planlıyor. Bunun için de tüm adaylar birlikte hareket edecek.

DİLEKÇE AYRINTILI HAZIRLANACAK

Genel başkan adayları, ikinci kurultay dilekçesinde nelerin yapılacağını da ayrıntılı bir şekilde yer verecek. Yani tüzük de yapılacak değişiklikler dilekçeye konulacak. Böylece hukuki tartışmaların da önüne geçilmiş olacak. Ayrıca, delegeler neye imza attıklarını da bilecekler. Yine ilk aşamada tüzük kurultayı toplanacak. İkinci olarak da genel başkanlık değişimi için kurultay yapılacak.

EN AZ 800 İMZA

Genel başkan adayları bu kez kurultay çağrı talebinde daha fazla imza toplamayı planlıyor. İlk dilekçede 543 imza toplanmış ancak genel merkez bunların bir kısmının geçersiz olduğunu iddia etmişti. Tüzük kurultayında da 752 delegenin imzası alınmıştı. Yine bu imzaların bir kısmı da geçersiz sayılmıştı. Genel başkan adayları, ikinci kurultay talebinde en az 800 imza toplamayı planlıyor.

Genel başkan adayları bu sayıya rahatlıkla ulaşacaklarını tahmin ediyorlar.