Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Kilis'te

Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Kilis'te
Kilis'e Suriye tarafından 3 günde 10. roketin düşmesinden dolayı 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. Bu gelişmelerden sonra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan Kilis'e gitti.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis kent merkezine bu sabah Suriye tarafından atılan beş roket mermisinin boş araziye düştüğünü ve kimsenin yaralanmadığını belirtirken, güvenlik kaynakları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin roketin atıldığı bölgeye karşılık verdiğini bildirdi.


Reuters'a bilgi veren Kara, "Mermiler boş araziye düştü" diyerek herhangi bir yaralı olmadığını belirtti. Güvenlik kaynakları ise Suriye tarafından atılan roket mermileri sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşılık verdiğini belirtti. TSK angajman kuralları gereğince Suriye tarafından gelen
saldırılara aynı şekilde karşılık veriyor.



GENELKURMAY BAŞKANI VE MİT MÜSTEŞARI KİLİS'TE

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, art arda roketli saldırıların yaşandığı bölgede inceleme yapmak üzere Kilis'e geldi. Orgeneral Akar, MİT Müsteşarı Fidan ve beraberindeki generaller ile MİT yetkilileri, birlikte Skorsky helikopterlerle Kilis'e geldi. Havadan sınır hattını inceleyen Akar ve Fidan, bölgedeki askeri birlikleri de inceledi. Ardından Valiliğe Geçen Orgeneral Akar, Fidan ve beraberindeki heyeti Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile Vali yardımcıları karşıladı. Akar ve Fidan'ın, Valilikteki görüşmelerini sürüyor.

DÜN İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Kilis'e dün ve önceki gün de roket isabet etmişti. Dün IŞİD terör örgütü üyelerinin Suriye tarafından ateşlediği 2 roket mermisi kent merkezine düşmüş, olayda 2 kişi yaşamını yitirirken, 6 kişi de yaralanmıştı. Yaralıların Kilis Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Önceki gün de yine Suriye tarafından atılan 5 Katyuşa roketatar mermisi Kilis'e düşmüştü. Roketlerden 2'si yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye isabet ederken, patlama nedeniyle 1'i ağır 12 kişi yaralanmıştı.