Genelkurmay Başkanlığı'ndan Anıtkabir paylaşımı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Anıtkabir paylaşımı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü öncesinde Anıtkabir'in havadan çekilmiş görüntülerini paylaşan Genelkurmay Başkanlığı, ulu önderin ebedi istirahatgâhına ilişkin bilgiler verdi.

10 Kasım 1938’de fani dünyadan ayrılan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü yaklaşırken, Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir'den görüntüler paylaştı.

Anıtkabir'in havadan çekilmiş görüntülerinin yer aldığı video, ulu önderin, “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici #MustafaKemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil bizdir!” sözleriyle paylaşıldı.

Atatürk'ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılına yaklaşırken, her yaştan Türk’ün onurla andığı ulu önder, cumhuriyetin aydınlanma yolundaki mücadelesini fikirleriyle diri tutuyor.

Atatürk'ün bir gezi dönüşünde Rasattepe'de soluklanırken söylediği, 'Ankara buradan ne güzel görünüyor' sözleri hatırlatılan videoda, Anıtkabir ile ilgili bilgiler veriliyor.