Generallerin tutuklanmasına KRT Genel Müdürü Adnan Bulut böyle isyan etti. “Bugün FETÖ'nün bayramıydı...

Generallerin tutuklanmasına KRT Genel Müdürü Adnan Bulut böyle isyan etti.  “Bugün FETÖ'nün bayramıydı...
28 Şubat davasında tutuklanan generallerin tutuklanmasına tepkiler sürüyor. KRT Genel Müdürü Adnan Bulut ve Emekli Albay Alican Türk, generallerin tutuklanmasıyla ilgili çarpıcı paylaşımlarda bulundu.

“Bugün FETÖ'nün bayramıydı...

Yargıtay’ın 28 Şubat davasında verilen müebbet hapis cezalarını onamasının ardından 14 sanık hakkında infaz süreci başladı. 28 Şubat davasında Yargıtay''ın verdiği onama kararının ardından, hükmün kesinleştiğine ilişkin karar, infaz savcılığına gönderildi. Emekli orgenerallerin de aralarında bulunduğu 14 sanıkla ilgili yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Sanıkların, yaşları ve sağlık durumları gerekçe gösterilerek yapılan infaz erteleme başvurusu ise reddedildi.

Aralarında dönemin Genelkurmay ikinci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir Muğla''nın Milas ilçesinde, dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan ise Bodrum ilçesinde tutuklandı. Cezaevine gönderilen generallerin rütbeleri de sökülecek.

Yaşanan bu gelişmeler tepkileri de beraberinde getirdi. Yaşanan bu gelişmeler tepkileri de beraberinde getirdi. KRT Genel Müdürü Adnan Bulut ve 28 Şubat davasının 1. dalgasında 12 Nisan 2012''de gözaltına alınarak 14 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra beraat eden emekli Albay Alican Türk de sosyal medyada dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Adnan Bulut paylaşımında, “80 yaşını aşmış emekli generaller bu gece cezaevinde yatacak. Yarın sabah belki de birinin cenazesi çıkacak o zindandan. Vicdanın varsa iyi geceler Türkiye.” ifadelerini kullandı.

Emekli Albay Alican Türk de, “Bugün FETÖ''nün bayramıydı...Emeği geçenlere kutlu olsun!” diyerek karara tepkisi gösterdi.

İlgili Haberler