Genetik verilerin incelendiği araştırma ortaya çıkardı, korona virüs aşısının bulunması bu şarta bağlı

Genetik verilerin incelendiği araştırma ortaya çıkardı, korona virüs aşısının bulunması bu şarta bağlı
Çin’de yapılan bir araştırma sonucunda kamuya açık genetik verilerini, virüsün pazarda önceden ileri sürüldüğü gibi farklı 3-4 tür arası bulaşmaya işaret etmediği, virüsün zoonatik olduğu ve aşı geliştirmek için virüsün asıl kaynağının bulunması gerektiği belirtildi.

Çin’de yapılan araştırmada moleküler biyolog Alina Chan ve evrimsel biyolog Shing Zhan, “Kamuya açık genetik veriler, virüsün pazarda önceden ileri sürüldüğü gibi farklı 3 -4 tür arası bulaşmaya işaret etmiyor. Yeni tip korona virüs zoonatik olduğunu biliyoruz. Bu durumda öncelikli olarak yarasalar incelenmeli” açıklamasını yaptı.

korona-seyir.jpg

Diğer taraftan araştırmacılar,  “Genetiği değiştirilmemiş bir öncülün laboratuvarda çalışırken insanlara adapte olabilme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır” ifadelerini kullanarak, virüsün Wuhan’daki deniz ürünleri pazarından yayılmış olduğunu düşünmedikleri söyledi.

Uzmanlar virüsün kaynağı bulmanın hastalığı anlamak, aşı geliştirmek ve gelecek salgınları durdurmanın anahtarı olduğunu düşünüyor.

korona-laboratuvardan-cikmis-olabilir.jpg

DSÖ HAYVAN PAZARINA İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan, Çin’deki diğer sağlık uzmanları ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün neredeyse kesin olarak  Wuhan'daki hayvan pazarında bulunan bir hayvandan geldiğinde ısrarcı davranıyor.

DSÖ, daha önce virüsün yarasalardan insanlara bulaşmadan önceki geçiş türlerini belirlemenin "sadece zaman meselesi" olduğunu vurgulayarak, “Kanıtlar, salgının Wuhan'daki bir deniz ürünleri pazarındaki maruziyetlerle ilişkili olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

korona-wuhandan-cikmadiu.jpg

İlgili Haberler