Geri gelmeyen geçmişi hatırlamak

Bir Babalar Günü daha geride kaldı. Her böylesi günde çocukluğum ve babam bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçer, Tevfik Fikret'in "Balıkçılar" şiirini hatırlarım:

"- Bugün açız yine evlatlarım, diyordu peder

Bugün açız yine; lakin yarın, ümid ederim

Sular biraz daha sakinleşir... Ne çare, kader

- Hayır, sular ne kadar coşkun olsa ben giderim

Diyordu oğlu, yarın sen biraz ninemle otur

Zavallıcık yine kaç gündür işte hasta

- Olur

Biraz da sen çalış oğlum, biraz da sen çabala

Ninen baban, iki miskin, biz artık ölmeliyiz

Çocuk düşündü şikayetli bir nazarla: - Ya biz

Ya ben nasıl yaşarım siz ölürseniz..."

Siz de benim gibi yapın... Babanızı düşünün ve onunla geçen günlerinize kısa bir an aralığında da olsa bir dönüş yapın. Emin olun kendinize verdiğiniz en güzel Babalar Günü hediyesi bu olacak... Çocuklarınızla nice yenilerini yaşamanız dileğiyle Babalar Günü'nüzü kutlarım.

Bal yapmaz arı

Aylardır Türkiye Fahrettin Koca'yı dinliyor. Hergün en az 1.5 saat konuşmakta. Ortaya konan sonucu çözebildiniz mi? Sayın Koca, milletin kafasını şişirdiğinizin  farkında mısınız acaba?.. Ratingi düşenlerin en başında o var. Yani seyredilmez hale geldi. Memleket öyle bir hale sokuldu ki artık kimse ciddiye almıyor. Netice belli; Erdoğan ne derse o oluyor... Kendini yormasına gerek yok, artık rica etsek de Çorum'un Kargı ilçesi sınırları içine çekilse.

Hatasız futbol olmaz ama...

Süper Lig kaldığı yerden devam ediyor... Hakem hatalarıyla, hoca hatalarıyla, futbolcu hatalarıyla... Hatalar oyunu olduğu söylenen futbol için bunlar bir yerde normal... Anormal olan televizyondaki spor programlarında yapılan hatalar. Burada maç yorumu yapmayacağım. Eski bir dostuma -şimdi öyle değil- uyarıda bulunacağım. Sabah programında "İyi geceler" denilmez. Ersin Düzen'e tavsiyem gece gündüz fark etmemesi için "iyi günler" demesi yeterli ve daha uygun olur diye düşünüyorum. Bu önerimin ilgi görüp görmeyeceğini de bilmiyorum. Hoş, Ersin kardeşim bu aralar fazla büyüdü. Farkındayım, kimseyi sallamıyor. Hatta Mehmet Buğra Şahin'i dahi... Bir tarafını nereye yasladığını siz anladınız sanırım...

Tatile mi çıktılar?

Bana göre, aylardır FOX TV'den ayrıldı, ayrılacak dedikoduları ayyuka çıkan Fatih Portakal'ın, kanalına veda ettiği icraata döküldü. Sonra bu, İsmail Küçükkaya ile birlikte kendi ağızlarından bildirildi. Ya da izne çıkarıldıkları anlaşıldı. Demek ki FOXTV'de bir şeyler oldu.

KISA... KISA...

***

Bülent Hanım Kuaförüm Sensin programını hamamda yemek faslına çevirdi. Diva önüne geleni ters yüz ediyor. Cuma'dan tatile çıkmaya başladı, Pazartesi'ye kadar uzatıyor. Bu tatil düzeni kafadan, canı ne isterse onu yapıyor.

***

Farkında mısınız, Survivor iyice sabun köpüğü haline geldi. Hergün yarış var ama kazanan belli değil.

***

Kenan İmirzalıoğlu'nun yaş günü kutlamasına ünlü "Baba" filmini hatırlayamayan  milyoner yarışmacısı kapak olmalı.

***

Bir ara ekranda MFÖ'nün cıngılını gördüm, "Maske tak,maske tak..." Benim de artık kafam karıştı, babalara mı geldik?

***

Gabriele Şef, Lezzet Düşkünleri'nin tek hakimi oldu. son programda Gürkan Şef ve eki.i 10 bin TL'yi kazandı. Gizem ve Selen elendiler. Konu ve program bulamayanlar ise 5 senelik Ekşi Elmalar filmini tekrarlıyor.

***

Kimi kanallar sadece İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasındaki didişmeyi sergilemeyi sürdürüyor.

***

En müjdeli haber Eritre'den geldi. Bir seneye yakın rehin tutulan Türk denizciler nihayet serbest bırakıldı. Bu işte patronlarının ne kadar dahli oldu bilemiyorum.

Günün sözü

Hayvanlara merhamet değil adalet borçluyuz. A. Schopenhauer

Yazarın Diğer Yazıları