Gezi’ye darbe diyen Hilal Kaplan ABD’deki ayaklanmaya bakın ne dedi!

Gezi’ye darbe diyen Hilal Kaplan ABD’deki ayaklanmaya bakın ne dedi!
İktidira yakın Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, ABD’deki Kongre işgali ve ayaklanma ilgili yorumu sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Gezi'ye ‘darbe’ diyen Kaplan, '#ABDdarbe etiketi yanlış. Onbaşı seviyesinde bile asker yok, tank tüfek yok, şiddet yok. Neyle darbe yapacaklar, boynuzlu şapkayla mı' yorumu yaptı...

İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın Twitter ve Facebook’un Trump’ın paylaşımlarını kısıtlamasına yaptığı yorum ve ‘ABD darbe’ etiketine tepkisi tartışma yarattı. 

Kaplan’ın “Twitter, Trump’ın son tivitini “yalan” diye işaretlemekle kalmadı; RT-Fav’a da kapattı. Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim” ifadesi ‘itiraf‘ olarak yorumlanırken, sosyal medya kullanıcıları “Ülkemizde seçimi kaybettiğinde gitmemek için direnecek birileri mi var? Ne diyorsunuz?” yorumlarına neden oldu.

kaplan1-003.jpgkaplan2-003.jpg

Gezi direnişine ‘darbe’ diyen Kaplan’ın ABD’deki Kongre işgali için de “Bu arada şu #ABDdarbe etiketi yanlış. Onbaşı seviyesinde bile asker yok, tank tüfek yok, şiddet yok. Neyle darbe yapacaklar, boynuzlu şapkayla mı ???? çıkışı da yine itiraf olarak nitelendirildi.

Hilal Kaplan’ın paylaşımlarına sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle:

1-4-002.jpg

2-4.jpg