Gezi’yi Başbakan bozmuş bunu da bozarmış!..

Karadeniz gezisinde bir yerde böyle dedi. “Gezi’yi biz bozduk, bunu da bozacağız.”
Bozduk dediği başarısız kıldık demek istiyor her halde. Oysa Gezi alabildiğine başarılıydı. AVM heyulası ve onun örtüsü Topçu Kışlası planlarını bozan, gençler ve halk oldu. Eğer şehitler için böyle söylüyorsa çok ayıp, çok günah. Rahmet dilemedi, bari bunu söylemeseydi.

 


***

 


AKP’lilerin adeti şu: İthamlara ve sorulara cevap vereceklerine, CHP’nin veya muhatabı kimse, onun geçmişine gidiyor ve yalan yanlış duyduklarıyla karşı hamle yapıyorlar sözde. Ya da dik durduklarını öne sürüp övünüyorlar. Şu operasyon hadisesinde de bir tek makul cevap veremediler. Yalnız Egemen Bağış o kadar delile, fotoğrafa rağmen “dik” durduğunu iddia etti.
Çocuklar gibi “sensin, sensin” diye geçiştirip, Allah bilir ne zaman yaptıkları okulları, yolları sayıp döktü Başbakan. Sayıp döktükleri içinde mesela bir tek fabrika yoktu.

 


***

 


Gezi’de “dik” duran biri de sevimli İçişleri Bakanı’ydı. Kendisine mikrofon uzatıldığı ilk seferinde, Gezi’ci çocuklar için dişe dokunur bir şey söylememiş, açık büfeden bir şeyler yemeye devam etmiş, beşuş yüzüne bir halel gelmemişti. Bir davetteydi galiba.
İlk günden yaralananlar, gözü çıkanlar vardı. Polisimiz canavar gibi çalışıyordu. Başbakanımız tarafından, maaş ve sırtı sıvazlanıp aslan gibi oldukları övgüsüyle ödüllendirilmişti. Ama göz göre göre Ethem’i öldüren polis korumaya alındı. Polisler belki böyle yapmayacaktı ama iktidara sinmiş olan o merhametsiz havaya kendilerini kaptırmışlardı.
Biz Türkler; üzülen, pişman olan, yanlış yapan birini gördük mü üzülürüz. Bakan’ın oğlu için üzüldüm.

 


***

 


Gezi sürüyor, bozulmadı. Van’da iktidarı öven imamın hutbesini cemaat yarım bırakıp camiyi terk ediyor. Eskiden kuzu gibi dinlerlerdi. Yani Gezi’deki gerçek dik duruş, Hazreti Ömer adaleti gibi halkımızın içinde filizleniyor.

 


***

 


AİHM’de Doğu Perinçek öncülüğünde yapılan ‘Ermeni soykırımı yalandır’ davasını Türkiye kazandı. İsviçre’deki yürüyüşe katılan rahmetli Denktaş ve MHP’li Mehmet Gül’ü hatırladım. Allah rahmet eylesin. Doğu ve Mehmet Perinçek’i ve o yürüyüşte bulunan fedakâr ve vatansever insanları candan kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları