Gıda Mühendisi Sümer Songur açıkladı. Meğerse resmen gençlik iksiriymiş

Gıda Mühendisi Sümer Songur açıkladı. Meğerse resmen gençlik iksiriymiş
Gıda Mühendisi Sümer Songur, tavuk suyu çorba ile ilgili araştırmaları paylaştı. Songur, tavuk suyu çorbanın genç kalınmada önemli etkisini olduğunu söyledi. Songur, alerjisi olmayan herkesin de tavuk suyu çorba tüketmesi gerektiğini belirtti.

Soğuk kış günlerinde en fazla tüketilen ürünlerden biri olan çorbaya ilişkin dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı. Milliyet’te yer alan habere göre Gıda Mühendisi Sümer Songur, tavuk suyu çorbanın tarihini ve tarih boyu hangi hastalıkların şifasında kullanıldığını araştırdı.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Songur'un yaptığı araştırmaya göre, "faydaları saymakla bitmez" denilen tavuk suyu çorba, antik çağlardan bu yana başta soğuk algınlığı olmak üzere birçok hastalık için kullanıldı

İbni-i Sina’nın bile tedavi yöntemlerinin arasında yer aldığı belirtilen tavuk suyunun faydaları günümüzde de birçok bilim insanı ve uzmanın kabul ettiği bir konu.

KEMİKLERE DE İYİ GELİYOR

Songur'a göre, tavuk suyunun bağışıklığa, soğuk algınlığına, gribal enfeksiyonlara, kemik ve eklem rahatsızlıklarına, hücre ve vücut gelişimine olan etkileri biliniyor.

Gıda Mühendisi Sümer Songur'un araştırmalarına göre tavuk suyunun aslında çok bilinmeyen veya biraz daha geri planda kalan önemli bir etkisi daha var.

Tavuk suyu; içinde kolajen içeren, gençleştirme etkisine sahip iksir özelliğine sahip.

Sümer Songur, tavuk suyunun faydaları ile ilgili şunları söyledi:

"Cildin birincil yapısalı proteindir. Tavuk eti, içinde kolajen içeren değerli bir proteindir. Cilt elastikiyeti kolajen ile sağlanır. Yaşlanma veya çevresel toksine maruz kalma nedeniyle cilt bozulmaya başladığında, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Cilt elastikiyeti kolajen ile sağlanır.

Yaşlanma veya çevresel toksine maruz kalma nedeniyle cilt bozulmaya başladığında, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar.

Ayrıca tavuk suyundaki çinko, kemiklerde konsantre bulunan bir mineraldir. Sivilce ile savaşmak ve sağlıklı cildi desteklemek için önemli bir bileşendir.

 İçeriğinde ki glisin, rahatlatıcı etkisi sayesinde uyku düzeni sağlar, jelatin ise saç ve tırnak sağlığına yardımcı olur

Şifalı iksir tavuk suyu çorba pişirirken içine katacağımız sebzeler, baharatlar, terbiyesinde kullanılan yoğurt, yumurta ile tavuk suyu çorbanın etkisi katlanıp besin değeri daha da yükselir.

Tavuk suyu çorba, soğuk kış aylarında sofranızdan eksik etmemeniz gereken lezzetli, sağlıklı bir protein deposudur”