Giden gitti, gelsin mega projeler!

Aylardır iş bulamayan bir adam, Adem Yarıcı, parasızlıktan düştüğü çaresizlikle "çocuklarım aç, dayanamıyorum artık" diyerek, kendini ateşe verdi. Herkesin gözleri önünde yanan bedeni kurtarılamadı ve vefat etti.

2020 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde, kendini "çocuklarım aç" diyerek yakan bu adamın görüntüleriyle yer yerinden oynaması gerekirken; bir kesim, bu olaydan hiç etkilenmedi.

Hatta ödü koptu, yancılıkla elde ettiği kazanımları elinden alınırsa diye. Sessiz kalmakla bile yetinmedi, Adem'i suçladı. Başka bahaneler üretti.

Hatta "siyasi manevra" yapmakla dahi suçlandı, Adem. Ahiretten tapu mu almıştı canına kıymanın karşılığında? Ne manevrası?!

***

Deprem olur, binalar yıkılır, onlarca insan ölür…

Çığ düşer, insanlar altında kalır…

Uçak kazası olur… Tren kazası olur… Maden kazası olur…

Yol göçer… Üst geçit çöker…

İnsanlar ölür…

Devlet, rahmet diler. Çok kurcalayana, tepki gösterene anadır babadır fark etmez, soruşturma açılır; olmadı bir de konuyla ilgili yayın yasağı getirilir. Olur biter.

Kazadır, kaderdir, kaçınılmazdır bunlar. Giden gitmiştir. Mega projeler, çılgın kanallar konuşulur.

***

Oysa dünyanın başka yerlerinde;

Yaşanan tren kazasında 49 kişi öldü diye istifa eden bakan vardı mesela,

Ya da alışveriş merkezinin çatısı çöktüğü için 54 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine "benim de sorumluluğum var" diyerek istifa eden başbakan…

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan köprü çökme olayında istifa eden bakan vardı mesela,

Ya da gölde gerçekleşen tekne faciasında 15 turistin hayatını kaybetmesi üzerine istifa eden bakan…

Yolsuzluk iddiası ileri sürüldü diye, ülkesindeki Amerikan üssünü kapatma sözüne sadık kalamadı diye, olimpiyatlar için inşa edilen stadyumun maliyeti öngörülenden fazla oldu diye, elektrik faturalarının yüksek olması nedeniyle veya seçim yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle gelen tepkiler üzerine, okullara küflü pirinç gönderilmesi nedeniyle veya yaşlılık maaşını uygulamaya geçiremediği gerekçesiyle istifa eden bakanlar, başbakanlar vardı dünyanın çeşitli yerlerinde…

***

Ülkemizde, şu anki vaziyette ise; "açım" diyorsanız, siyaset yapıyor olma ihtimaliniz konuşulur. En iyi ihtimalle "psikolojiniz bozulmuştur". Nedeniyle, çözümüyle, sizin durumunuzda olan diğer kişileri kurtarmayla falan ilgilenmez kimse. 'Bir an önce unutulsun bu mesele, oylara etki etmesin' diye düşünülür. Hayat devam eder… Giden gitmiştir, kalan sahalarda devam edilir: Gelsin mega projeler!

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları