Gidişat Kopenhag'da da sürse bile…

Gidişat Kopenhag'da da sürse bile…

Sivasspor''u yenip Süper Kupa''yı, İstanbulspor ve Hatayspor''u de mağlup ederek Süper Lig''in ilk 2 haftasında 6 puanı kapan Trabzonspor''da sıra geldi, "Bir iş nasıl başlar ise genelde öyle gider." sözü ile umutlanarak Şampiyonlar Ligi''nde play-off''u geçmeye…

Daha doğrusu sadece kariyer için değil, ekonomik durum için de çok gerekli olan Şampiyonluk Ligi Gruplarına kalmaya…

"Trabzonspor''un Kopenhag''ı geçip gruplara kalma şansı nedir?" diye sorsalar, ben "Yarı yarıya." derim.

Ama bu tahminim ligin ilk 2 maçında sergilenen futbola bakarak değil de, daha çok "Öyle veya böyle Trabzonspor kazanıyor" gerçeğinden harekete dayanıyor.

Yani başka bir deyişle, "Trabzonspor iyi oynamasa da kazanıyor. Şansı yaver gidiyor."

*

Ama şayet "Nasıl başlarsa öyle gider" diyerek skor ve puan açısından Trabzonspor lehine değerlendirme yapar isek, olumsuz başlangıçları da kenara koymamız, yani her iki yönden bakmamız gerekiyor.

Çünkü daha işin başında Visca gibi "banko" bir oyuncunun ikinci maçta sakatlanarak, sahalardan en az 2 ay uzak kalmasını da bir başlangıç saymamız gerekiyor!

Şimdi Visca''nın yeri nasıl doldurulacak?

Hatta, "Başka sakatlıklar da meydana gelirse ne yapılacak?"

Bu soruların cevabı mevcut kadro içinden mi, yoksa dışından mı aranacak?

Visca sakatlanınca yerine içeriden Kouassi var. Form tutarsa Visca''yı da aratmayabilir. Ama Teknik Direktör Avcı''nın Visca sakatlanmadan önce de kanat oyuncusu talebi olduğu biliniyor.

Aynı sıkıntılar Ajax yolcusu Ahmetcan''ın mevkisi stoperde de yaşanabilir. Hele hele banko joker Doğukan olmasa yok mu? Hepten sıkıntı!

Şimdilik Vitor Hugo-Denswil ikilisine teslim edilen mevkiye ısrarla sağ stoper aranıyor. Hüseyin Türkmen henüz sakatlıktan kurtulmadı. Savunmanın sağında Peres ile Serkan da sakat.

*

Ezcümle; Trabzonspor futbol olarak iyi başlamadı, ama yine de kazanmayı bildi.

Geriye "Darısı Kopenhag maçına" diyerek başlangıcın sürmesini temenni etmek kaldı.

16 Ağustos''ta Danimarka''da oynanacak ilk maçtan iyi bir skorla dönülebilirse, ikinci maç için hem saha, hem de yeni transferlerin katılması ile kadro avantajı sağlanabilir.

Ama avantajlı sonuç ve yeni transferlerin katılımı da olsa her iki maç için takımların şansı yine de "yüzde 50, yüzde 50" dir.

 

Yazarın Diğer Yazıları