Giresun'daki sel felaketinde ölü sayısı 11 oldu

Giresun'daki sel felaketinde ölü sayısı 11 oldu
Giresun’da sel felaketinde kayıp olarak aranan 1’i asker 5 kişinden birinin cansız bedeni, arama kurtarma ekiplerince Doğankent-Tirabolu ilçeleri arasındaki Taşocağı mevkisinde dere yatağında bulundu. Kimliği henüz tespit edilemeyen 1 kaybın daha bulunmasıyla selde yaşamını yitirenlerin sayısı, 11'e yükselirken, 4 kişiyi arama çalışmaları da sürdürülüyor.

Giresun'da 22 Ağustos günü akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi. Özellikle Dereli ilçesinde; dereler taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü, park halindeki araçlar sele kapılarak sürüklendi.

 19 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü kentte, alt ve üst yapı ile elektrik, su ve telefon hatları da zarar gördü. Sel felaketinde; Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran, Jandarma Uzman Çavuş Burak Tok, Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır, Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli şehit olurken, Kemal Akar, Betül Akgün, İsmail Güdük, Yasemin Özdemir, Ali Aydın, Akif Abdioğlu yaşamını yitirdi.

 Jandarma Uzman Çavuş Sami Yılmaz, operatör Ali Akbulut, Umut Cantürk, Davut Akgün ile Emine Akgün ise selin ardından kayıp olarak aranıyor.

Arama kurtarma ekiplerince Doğankent-Tirabolu ilçeleri arasındaki Taşocağı mevkisinde dere yatağında bulundu. Kimliği henüz tespit edilemeyen 1 kaybın daha bulunmasıyla selde yaşamını yitirenlerin sayısı, 11'e yükselirken, 4 kişiyi arama çalışmaları da sürdürülüyor.

 

giresunda-sel-kayiplari-araniyor-8443-dhaphoto9.jpggiresunda-sel-kayiplari-araniyor-8443-dhaphoto10.jpggiresunda-sel-kayiplari-araniyor-8443-dhaphoto11.jpggiresunda-sel-kayiplari-araniyor-8443-dhaphoto12.jpggiresunda-sel-kayiplari-araniyor-8443-dhaphoto13.jpg