Glasgow'da hayvan katliamı fetvası ve ''Mazlum'u getirin bana!''

Glasgow'da hayvan katliamı fetvası ve ''Mazlum'u getirin bana!''

Glasgow''daki BM İklim Değişikliği Zirvesi''nde "metan gazı salınımının azaltılması" ve "orman kaybının durdurulması"nda uzlaşma sağlandı.

Deutsche Welle''nin AFP kaynaklı haberine göre 80''den fazla ülke, AB ve ABD''nin öncülüğüyle metan gazı emisyonlarının azaltılması konusunda anlaştı. Buna göre metan gazı emisyonu 2030 yılına kadar 2020 yılına oranla en az yüzde 30 oranında azaltılacak.

***

Metan gazının yüzde 30 azaltılması, büyükbaş hayvanların yüzde 30 azaltılması anlamına geliyor! Hollanda, azaltmaya başladı bile... Dünyada 1.5 milyar büyükbaş hayvan var! 500 milyonunu katletmek için fetva vermiş oldular!

Şimdi bu haberin bile komplo teorisi olduğunu kabul etmeye hazır milyarlarca insan da var! İşte büyükbaş hayvanların atmosferi kirlettiğini öne sürerek bütün insanlığa doğal et yerine yapay et yedirmeye çalışan Bill Gates''in dediği oldu! Sığırlar, metan gazı çıkarıyor ama iki ayaklı canlılar da daha düşük oranda aynı gazı üretiyor. Abartarak bir ineğin günde bir araba kadar metan gazı çıkardığını öne sürenler var. Bill Gates, yıllar önce aşılarla insan nüfusunu azaltmaktan da bahsetmişti... Yoksa aşılar da insan nüfusunu yüzde 30 azaltmak için mi üretildi?

***

Glasgow''daki zirvede ayrıca 100''den fazla ülke 2030 yılına kadar orman kaybının durdurulmasını, yok olan araziler konusunda da durumun tersine çevrilmesini taahhüt etti. Bilindiği gibi Türkiye''de kereste iyi para ettiği için tam bir orman katliamı yaşanıyor. 2030 yılına kadar, bakalım korunacak ne kadar orman bırakacaklar...

BM ve uzmanlar, küresel ısınmanın bu yüzyıl içinde 2,7 dereceye ulaşacağı öngörüsünde bulunuyor ve mümkünse 1,5 derecenin altında tutulmasını hedefliyor.

Ancak bu kabulün bilimsel dayanağı yok. Bu tür söylemler, medya üzerinden yaygınlaştırılıyor ama son yüzyıl içinde küresel ısınmanın 0.5 derece olduğunu söyleyen bilim adamları var.

Aynı habere göre İngiltere liderliğinde oluşturulan ve Türkiye dahil 40 ülkenin imza koyarak desteklediği uluslararası plana göre 2030 yılına kadar temiz kaynaklardan elektrik üretimi, ulaştırmada sıfır emisyonlu araçların kullanılması, çelik sektörünün sıfır emisyona yaklaşması, düşük karbonlu hidrojen üretiminin 2030''a kadar uygun maliyetli hale getirilmesi ve iklime dirençli bir tarım sektörünün oluşturulması sağlanacak.

İngiltere ve Hindistan liderliğinde oluşturulan "Yeşil Şebekeler Girişimi" ise "Tek Güneş, Tek Dünya, Tek Şebeke" sloganıyla tanıtıldı. Kıtaların ve ülkelerin enterkonekte şekilde temiz enerji kaynaklarından üretilen elektriğe erişimini sağlamayı amaçlayan girişime, 80''den fazla ülke destek verdi.

Eee, "tek dünya devleti, tek dünya milleti" hedefine de "tek bir elektrik şebekesi" yakışırdı!

***

Hani Kemal Sunal''ın "Şark Bülbülü" filminde, gazino patronu rolünde olan Dinçer Çekmez, başı ağrısını geçirsin diye stres atmak için dövmek üzere maaşlı adam çalıştırırdı ya... Maaş karşılığı dayak yiyen adam karakterini de Yadigar Ejder oynamıştı...

İşte o "Mazlum''u getirin bana" repliğinden esinlenen Hasan Rıza Günay adlı vatandaş, bu işi meslek haline getirdi; 11 yıldır stres atmak isteyenlerden para karşılığında dayak yiyerek geçiniyor. Anadolu Ajansı, uzun uzun haberini yapmış...

İnsanlık ise laboratuvarda geliştirilmiş olduğu ihtimali üzerinde durulan bir virüs sebebiyle iki yıldır ABD ve İngiltere merkezli şirketlerin dayağını yiyor! Bundan sonra aşamalı olarak 2030, 2050 ve sonrasına kadar dayağın daha da şiddetleneceği anlaşılıyor. Bunun adı da iklim değişikliği dayağı... Dinçer Çekmez rahmetli oldu ama her filmde dayak yiyen Mazlum''u da baş ağrıları sonucu beyin kanamasından kaybettik...

Yazarın Diğer Yazıları