Gök taşı düştü mü. Gök taşı nedir. Meteor nereye düştü

Gök taşı düştü mü. Gök taşı nedir. Meteor nereye düştü
Doğu Karadeniz gökyüzünde belirgin olarak görülen ışık huzmesi büyük heyecan yarattı. Gökyüzü bir anda aydınlanırken yoğun bir şekilde "Meteor (göktaşı) mu düştü? Meteor nedir?" soruları sorulmaya başlandı. İşte gök taşı hakkındaki detaylar…

Türkiye’nin özellikle Doğu Karadeniz Bölgesindeki illerin yanı sıra Ankara, Kayseri, Tokatta da gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlattığı belirtilen ışık hüzmesi heyecan yarattı. Sosyal medyada paylaşımda bulunanlar yaşananları gök taşı (meteor) düşmesi olarak nitelendirirken, o anlar dünden bu yana Türkiye’nin gündemine oturdu.

GÖK TAŞI (METEOR) NEDİR?

Gök taşı ya da meteor, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır. Bu nesne kuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur.

GÖK TAŞI (METEOR) DÜŞTÜ MÜ? GÖK TAŞI NEREYE DÜŞTÜ

Dün gece saat 22.57’de yurdun özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun’un yanı sıra Yozgat, Çorum, Çankırı, Tokat, Kayseri, Kırıkkale ve Ankara illerinde gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ışık huzmesi heyecan yarattı.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan görüntülerde birkaç saniye süren ışık huzmesi göktaşı olarak yorumlandı. Bu huzme, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan illerle birlikte Ankara, Kayseri, Tokat’ta da görüldü.

Sivas''ın birkaç ilçesinde yaşayan bazı kişiler jandarmayı arayarak “Gök taşı gördük” şeklinde ihbarlarda bulundu. İhbar üzerine AFAD ve UMKE ekipleri, gök taşının görüldüğü iddia edilen yerlerde inceleme başlattı.

AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri, Sivas’ın Gürün ilçesi ile Kangal ilçesi arasında kalan kırsal alanda alan taraması yaptı. Ancak yapılan taramada herhangi bir bulguya rastlanılmadı.