Gökçek'in bağlı olduğu küresel bir hükümet mi var?

Ertuğrul Özkök’ün “Melih Gökçek bu kudretini nereden alıyor?” sorusunu cevaplandırmaya çalışırken, MOSSAD’ın eski ikinci başkanı David Kimche ile ilişkilerini anlatıyorduk.
6 Temmuz 2006 tarihli yazımızdan:
David Kimche’nin organize ettiği Glokal Forum bir istihbarat ağıdır.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğinde ve eski MOSSAD ikinci başkanı David Kimche’nin yönettiği “The Glocal Forum” tarafından düzenlenen 5. Glokalizasyon Konferansı’na katılanlar arasında Dünya Yahudi Kongresi Politika Konseyi Başkanı Haham İsrael Singer, Roma Pontifik Üniversitesi İlahiyat Profesörü ve dinlerarası diyalog projesinin uygulayıcılarından Benedetto Zacehiroli, Washington D.C. Belediye Başkanı Anthony Williams, “Gelecek Biziz Programı” Koordinatörü Benedetta Alfieri, Lefkoşa Rum Kesimi Belediye Başkanı Mikhaelis Zampelas (temsilci gönderdi), İsrail’in Rosh Ha’ayin Belediyesi Başkanı Moshe Sinai de bulunuyordu. 
Anthony Williams, niyetlerini net olarak açıkladı:
“-Yerel yönetimler olarak bir ağ oluşturmalı ve iyi bir işbirliği yapmalıyız!” 
Benedetta Alfieri de şehirler arasında da bir ortaklık kurmayı amaçladıklarını  belirtti. Alfieri, programın Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası tarafından desteklendiğini söyledi.
Yayımlanan Ankara Bildirgesi’nde, “Ortadoğu’da medeniyetlerarası bir merkezin kurulma imkânını araştırmak, Glokal Forum’un bir şubesiyle işbirliği halinde Ankara’da çok kültürlülük merkezi kurarak pek çok kentteki çok kültürlülük ifadelerini desteklemek.
Belediye başkanları ile sivil toplum arasındaki işbirliğinin rolü artırılarak uluslararası ilişkilerde ademi merkeziyetçiliği (başkentten kopuşu)  güçlendirmek, ‘Yerel Medya’ ifadesini ve onların arasındaki bağlantıları güçlendirecek bir glokal medya merkezi kurmak” gibi kararlar açıklandı.  

* * *

Kurulan ağın, gençlik programları ve KOSGEB vasıtasıyla, bütün Anadolu’nun kılcal damarlarına yayılmaya başladığını da öğrendik. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi, yakın zamana kadar küçük bir bütçeyle fakat idealist kadrolarla çalışıyordu. Şimdi hükümet bu idareyi Glocal Forum’un emrine vermiş  durumda!
Bunu KOSGEB’in “Glokalizasyon (globalleşme+yerelleşme)” başlıklı raporundan anlıyoruz.
Raporda, şu ifadeler kullanılıyor:
“Glokalizasyon politikası, şehirden-şehire yaklaşımı öngörür.
KOBİ’ler ilk etapta dış kaynaklar arayacaktır.
Küresel ortamda yerel, ulusal ve küresel hükümetin tüm katmanlarıyla açık bir diyalog ve koordinasyon ortamının geliştirilmesi gereklidir.
Glokalizasyonun hedefi; globalizasyonun reforme edilmesi, sorumluluğun dağıtılması, yani merkezi olmaması ve şehirlerin birbirleriyle iletişiminin sağlanmasıdır.” 

* * *

KOSGEB’in raporunda “yerel hükümet”, “küresel hükümet” diyorlar!
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne zaman yerel hükümetlere bölündü, ne zaman küresel bir hükümete bağlandı?
Bu proje, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini küresel hükümet dedikleri güç merkezine devretmek demektir.
Globalleşme ile lokalleşmeyi birleştiren bir kavram olarak üretildi glokalleşme! Yani hem bağlı bulunduğunuz milli merkezden kopuyor hem de küresel bir ağın ve hatta küresel hükümetin parçası oluyorsunuz! Türkiye açısından bakarsanız, Ankara’dan koparak Washington, Londra ve Kudüs üçgeninde üretilen yeni dünya düzeninin parçası oluyorsunuz. Önce siyasi kıbleniz değişiyor, dinlerarası diyalog projesiyle de dini kıbleniz değişecektir!
Şimdi Melih Gökçek’in glokalleşme toplantısı ile Ankara’yı nereye bağlamak istediğini ve bu ilişkilerini başka hangi alanlarda kullandığını sormak gerekmez mi?

Yazarın Diğer Yazıları