Gökçek'ten ODTÜ açıklaması

Gökçek'ten ODTÜ açıklaması
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, ODTÜ arazisinde yol yapım çalışmaları için kesilen ağaçların 4 katı kadar ağaç dikileceğini açıkladı.

Mozambik'in Başkenti Maputo Belediye Başkanı David Simango ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden ve ardından heyete ANKAPARK'ı gezdiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, burada gazetecilerin, ODTÜ arazisinden geçirilen yola ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Çalışmalara ilişkin yapılan protesto gösterilerinin hatırlatılması üzerine Gökçek, “Biz ODTÜ ile anlaştık. Yönetim, gerekli araştırmaları kendi arasında yaptı. Sayın Rektör, bizim taleplerimizin bir kısmını kabul etmedi ve değiştirilmesini istedi. Örneğin 'Bizden aldığınız arazi kadar bize arazi vereceksiniz' dedi. Biz de aldığımız kadar araziyi ODTÜ'ye veriyoruz. Dolayısıyla ODTÜ'nün bir arazi kaybı söz konusu değil" cevabını verdi.

Gökçek, kesilen ağaçlara ilişkinse "Buradaki ağaçlar arasında kullanılabilecek olan ağaçları, sökme makineleriyle aldık ve başka yerlere naklettik. Bazı çalı grupları ve ağaçlar var ki; bunlar ömrünü doldurmuş, cılız ve yaprakları az olan ağaçlar. Bu tip ağaçları da kesmek zorunda kaldık. Toplam olarak nakledilen ağaçların toplam sayısı, takribi 4 bin civarında. Ama ben 8 bin değil, 15-16 bin tane ağaç dikeceğim ODTÜ'ye. Ayrıca ODTÜ'nün başka ihtiyaçları varsa onları da karşılayacağız" dedi.

İlgili Haberler