Gökçek'ten yeni parti açıklaması

Gökçek'ten yeni parti açıklaması
Melih Gökçek, Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı öne sürülen yeni siyasi parti ile ilişkili olduğu iddialarını yalanladı. Gökçek, Abdullah Gül’ün başını çekeceği söylenen yeni siyasi oluşum için ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yerel seçimlerin ardından kurulacağı öne sürülen yeni siyasi parti ya da partilerle ilgili iddialara her gün bir yenisi ekleniyor. 31 Mart’tan sonra AKP’den istifa ederek MHP’ye katılacağı öne sürülen Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek de bu iddialara dahil oldu.

Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulacağı öne sürülen siyasi partide yer alacağına yönelik haberler hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gökçek şu ifadeleri kullandı: “Kamuoyu bilmelidir ki, Ahmet Davutoğlu ile iğne ucu kadar ilgim yoktur. Belediye Başkanlığını bıraktıktan sonra, Davutoğlu ile düğün ve cenaze haricinde bir kere bile bir araya gelmedim.”

ABDULLAH GÜL İÇİN AÇIKLAMA YAPMADI

Ahmet Davutoğlu'nun 9 Şubat'ta Ankara Hacıbayram'da konferans verdiği Araştırma ve Kültür Vakfı'nın, Yeniden Milli Mücadele Grubu'nun olduğu ve vakfı Melih Gökçek'in desteklediği iddia edilmişti. Öte yandan, Davutoğlu ve kuracağı iddia edilen yeni partide yer alacağı iddialarını yalanlayan Gökçek’in, Abdullah Gül ve Ali Babacan ortaklığında kurulacağı iddia edilen diğer siyasi oluşum için herhangi bir açıklama yapmadı.