Havada dehşet. Ankara İstanbul uçağında korkunç anlar

Havada dehşet. Ankara İstanbul uçağında korkunç anlar
Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu Ankara İstanbul seferini yapan 19:50 saatli uçağın İstanbul Havalimanı’na inerken yaşanan dehşet anlarını görüntüledi.

YENİÇAĞ ÖZEL HABER - ORHAN UĞUROĞLU

Ankara-İstanbul seferini yapan 19.50 uçağında bulunan yolcular, fırtınalı havada zor anlar yaşadı. İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçakta bulunan yolcuların arasında yer alan Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu bu anları kayıt altına aldı.

Ankara-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'nın 19.50 uçağında bulunan yolcuların yürekleri ağıza geldi. Şiddetli fırtına koca uçağı beşik gibi salladı.

Yolcular bu anlarda büyük panik yaşarken, uçakta bulunan bulunan Yeniçağ Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu, cep telefonunun kamerasına basarak o anları kayıt altına aldı. Haber Global'de bir programa katılmak için uçakta bulunan duayen gazetecinin elleri titremeden bu anları saniye saniye kayıt etmesi takdirle karşılandı.

Uçak piste teker basınca yolcular derin bir "oh" çekti. Uçak körüğe yanaşmayınca yolcular otobüslerle terminale alındı. Olayın şokunu üstlerinden atmaya çalışan yolcular, uzun süre kendine gelemedi.

İsmini söylemeyen bir yolcu "Uçağın düşeceğini sandım. Tabir yerindeyse ölüp ölüp dirildik. Pilot bir mucizeyi gerçekleştirerek bizi kazasız belasız indirmeyi başardı" yorumunu yaptı.

Bir başka yolcu da "Uçağın çatırtı sesleri hala kulaklarımda çınlıyor. Ha düştük ha düşüyoruz diye diye inmeyi başardık. Yaşamım bir film şeridi gibi gözlerimin içinden geçti" dedi.

RÜZGAR TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

İstanbul Havalimanı’nın Ekim 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasından sonra uçakların rüzgar sebebiyle havalimanına inmekte zorluk çekmesi bazı tartışmaları beraberinde getirmişti.

Özellikle kötü hava koşulları gerekçesiyle havalimanına inemeyen ya da gecikmeli olarak inen uçaklar bu tartışmaların alevlenmesine neden olmuştu.

Yeni havalimanında uçakların yerde geçirdiği zaman, yani taksi süreleri de başka bir tartışma konusu yapılmıştı.