"Golan'daki amaç projenin devamı"

"Golan'daki amaç projenin devamı"
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, İsrail'in güvenliğinin bahane edilerek, ABD'nin bölgedeki planlarını hayata geçirmek için adım adım ilerlediğini belirtti.

Fatih ERBOZ / ANKARA

ABD'nin İsrail'in Golan tepelerindeki işgalini tanıyacağı yönündeki açıklamasına yönelik tepki ve tartışmalar Türk kamuoyunda da sürüyor. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "ABD, Doğu Akdeniz havzasına, İngiltere, İsrail ve Türkiye üzerinden kısmen hakim oldu. Büyük şirket petrol ve doğal gaz çalışma istasyonlarını da kurdu. Böyle bir güç buraya hakim olmuşsa, Avrasya, Hazar ve Karadeniz'i de bu güç ele geçirmek isteyecektir. Karadeniz havzasına Romanya ve Bulgaristan'ı NATO'ya alarak giriş yapmak istiyorlar ama Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, Rusya'nın Ukrayna üzerinden Kırım'a el koymak istediğini düşünürsek bundan sonra kimi kullanmak ister? Gürcistan'ı kullanmak istediler başarılı olamadılar. Buradaki ayak Ermenistan ve Türkiye olabilir mi? Bir başka kritik ülke de Azerbaycan" dedi. 
ABD, İngiltere, İsrail'in egemen güçlerini sürdürebilmek istediklerini belirten Tantan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Daha önceki planlarına adım adım devam ediyorlar. Burada konu sadece İsrail'in güvenliği değil, İsrail'in güvenliği bahane. Bu bölgedeki ülkeler çökmüş durumda. Türkiye de kendi kurumları bakımından yıpranmış durumda. Her şeyi yapma gücünü eline almış bir küresel tehdit ile karşı karşıya bölge. Küresel güç bölgeyi kendi kullanmak istiyor. Rusya, Çin başta olmak üzere diğer güçlere bırakmak istemiyorlar. Burada ise kilit ülkeler Türkiye ve İran. Türk devletinin alt yapılarında bu bilgiler varken bunları eyleme dönüştüremeyen siyasetçiler halka nasıl cevap verecekler, belli değil. Uzun yıllardır uygulanan politikalar nedeniyle Türkiye hep kaybediyor, hiç kazanamıyor, sanki bu kaybetme bir projenin yansıması gibi."
Türkiye'de siyasetin içten ve dıştan ateş çemberi ile sarılı olduğunu tartışmadığına vurgu yapan Tantan, "Bunu seçim meydanlarında göremiyoruz, tam tersine siyasetçilerin birbirine hakaretini görüyoruz. Bu da milletin zihnini bulandırıyor. İktidar muhalefeti PKK ile anlaşmakla suçluyor ama ne iktidar, ne muhalefet terörün finansmanına el koymak için tek kelime etmiyor. Bunu da anlamak çok zor" diye konuştu. 
Suriye'nin mevcut gelişmeler ışığında dörde bölündüğünün ortaya çıktığına da değinen Tantan, "Nusayri, Kürt yapılanması, Sünni yapılanması gibi gözüküyor. Suriye dörde, Irak üçe bölünmüş vaziyette" yorumunu yaptı.