"Gölcük depreme hazır değil"

"Gölcük depreme hazır değil"
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lüftü Türkkan, Gölcük’te olası bir depreme karşı hazırlığın olmadığını söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Önergede Türkkan, Gölcük’te beklenen Marmara Depremi’ne karşın kentin hazır olup olmadığını ve yapılan çalışmaları sordu.

Türkkan, Marmara bölgesinde sıkça yaşanmaya başlayan küçük şiddetli depremler akıllarda beklenen büyük depremin habercisi olarak algılanırken buna karşın hiçbir hazırlığın olmadığını kaydetti.

GÖLCÜK KADERİNE TESLİM EDİLDİ

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen merkez üssü Gölcük olan 7,4 büyüklüğündeki depremin üzerinden seneler geçmesine rağmen şehirde hiçbir hazırlığın olmadığı görüldüğünü belirten Türkkan, “Özellikle depremde en çok hasarı gören Gölcük’te, sahil şeridi ile D-130 karayolu arasındaki bölgede depremde hasar alan ve yorgun olan binaların yenilenmesi gerekirken bunca zaman geçmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığı gözlerden kaçmadı” dedi.

GÖLCÜK’TEKİ HASTANE

İhalesi 2015 yılında yapılan ve iki yıl içinde bitirilmesi planlanan 250 yatak kapasiteli Yeni Gölcük Devlet Hastanesi ise bir türlü bitirilemeyip çalışmalar halen inşaatın temelleri seviyesinde kaldı.

İYİ Partili Lütfü Türkkan konuyla ilgili daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya konuyla ilgili soru önergesi verdiğini ancak cevap alamadığını belirterek Bakan Kurum’a bu durumun meydana getireceği risklerin ele alınıp alınmadığı ve Sağlık Bakanlığıyla birlikte beklenen afet için herhangi bir koordinasyonun bulunup bulunmadığını da sordu.