Gölde bulunan iPhone 11'i görenler şaşkına döndü. İşte o görüntüler

Gölde bulunan iPhone 11'i görenler şaşkına döndü. İşte o görüntüler
Dalış tutkunu Clayton Helkenberg ve eşi Heather, Kanada’da bulunan Harrison Gölü‘nün dibinde bir iPhone 11 buldu. Altı ay boyunca suyun derinliklerinde bekleyen akıllı telefon herkesi şaşkına çevirdi.

Helkenberg çifti YouTube platformunda Aquatic Monkey isimli küçük bir kanala sahip. Burada dalış videoları çeken aile, son paylaştıkları video ile teknoloji gündemine oturdu. Kısa zamanda sosyal medyanın en çok konuşulan videolarından biri haline gelen içerikleri, aylarca suda mahsur kalan Apple iPhone 11 cihazının akıbetini içeriyor. İlginç bir şekilde söz konusu Apple telefonu, sudan neredeyse hiçbir hasar almadan çıkmayı başarıyor.
HATASIZ ŞEKİLDE ÇALIŞTI 
Kanada’nın Vancouver kentinde yaşayan Fatemeh Ghodsi, Eylül ayında eğlenmek için gölün kıyısına gitmişti. Keyifli bir sabah vakti doğa fotoğrafları çeken genç kadın, gölde tekneyle biraz açılmak istemişti. Ancak tam tekneye bineceği esnada dengesini kaybedip iPhone 11 model telefonunu suya düşürdü.
Fatemeh Ghodsi suya düşen cihazının kurtarılması için personelden yardım istedi. Fakat çevredeki insanlar, derin suyun içindeki telefonu bulmanın imkansız olduklarını söylediler. Bunun üzerine kadın kayıp telefonundan vazgeçti. Sonrasında kendine yeni bir iPhone alan Ghodsi’nin kaybolan cihazı aylar sonra tuhaf bir şekilde bulundu!
Dalış meraklısı bir adam olan Clayton Helkenberg, sık sık Harrison Gölü’ne uğrayıp suyun derinliklerini araştırıyor. Clayton’ın asıl amacı gölün dibindeki çöpleri ve enkazları temizlemek… Ancak son olayda dalgıç, sıra dışı bir kurtarma operasyonunun kahramanı olarak gündeme geldi. 6 ay önce yine aynı gölde akıllı telefonunu suya düşüren Ghodsi’nin cihazı derinliklerin altından karaya çıkarıldı.
Telefonu çıkardıktan sonra kurutma ve kir temizleme işlemleri yapan Clayton bütün bu anları videoya kaydetti. Videonun nihayetinde 6 ay gölde bekleyen iPhone 11 başarıyla açıldı. Asla bulunması mümkün olmayacağı düşünülen telefonun yalnızca hoparlör sisteminde sorun vardı. Helkenberg cihazın SIM kartını çıkartarak başka bir telefona taktı ve bu sayede telefonun asıl sahibini buldu. Fatemeh Ghodsi aylar sonra beklenmedik bir şekilde eski cihazına kavuştu.
iPhone 11’in suya karşı dayanıklı olduğu IP68 sertifikası sayesinde zaten bilinen bir gerçek. Fakat ilginç olan şu ki bu sertifika yalnızca 2 metre derinlikte 30 dakika boyunca koruma garantisi veriyor. Yani telefonun bu kadar süre hayatta kalmış olması neredeyse bir mucize olabilir.

İlgili Haberler