Gomis, Galatasaray'dan ayrılıyor mu?

Gomis, Galatasaray'dan ayrılıyor mu?
Ülkesinin dünyaca ünlü futbol dergisi France Football'ün sorularını yanıtlayan Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızılı kulüpte kalıp kalmayacağı sorusuna cevap verdi.

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, ülkesinde yayım yapan dünyaca ünlü futbol dergisi France Football'e konuştu.

İşte Spor Toto Süper Lig'in gol kralının o röportajı:

Türkiye'deki ilk sezonunda 33 maçta 29 gol attın. Galatasaray'la ilk yılında bundan daha iyisini hayal edebilir miydin?

Hayır. Bundan daha önemlisi, büyük Galatasaray camiasının sevgilisi olmayı başardım. Sayısı 30 milyondan fazla olan taraftarlarımızın beni çok şımarttığını söyleyebilirim. Eğer bir öykü yazmaya kalksaydım bu kadar güzel olamazdı.

Taraftarla olan bağın çok kısa sürede kuruldu

Kesinlikle. Havaalanına indiğim andan itibaren müthiş bir kalabalık beni karşılamıştı. Ailem her zaman bana sağlanan bir imkanın karşılığını vermem gerektiğini söylemiştir. Marsilya'daki gollerimden sonra taraftarlar benden çok şey bekliyordu.

Sergilediğim performans ve gol sonrası sevinçlerimle Galatasaray benim için harika bir yurt dışı tecrübesine dönüştü. Özellikle Swansea'deki pek de parlak olmayan günlerimden sonra Fransa dışında kendimi ispatlamak istiyordum.

Bu kadar çok gol atman seni şaşırttı mı?

Hayır, çünkü geçtiğimiz sene Marsilya'da hiç sakatlanmadım ve bir geçiş sürecindeydim. Daha öncesinde dizimdeki sakatlık nedeniyle 2 ay futbol oynayamamıştım. Dolayısıyla performansımın beni şaşırtmadığını söyleyebilirim.

Marsilya, Galatasaray'a uyum sağlamamı kolaylaştırdı. Ben bu iki kulübü ikiz kardeş gibi görüyorum. İki takım da tutkuları ve talepkarlıklarıyla birbirine çok benziyor. Bu da bir yandan ciddi bir baskı oluşturuyor.

Türkiye'deki ilk yılından en önemli hatıran nedir?

Şampiyonluk. Bu, kariyerimde eksik olan bir şeydi. Kariyerimde çok gol attım, çok büyük kulüplerde oynadım ama hiç şampiyon olamamıştım. Özellikle şampiyonluğu getiren golü atmam, son derece sembolikti. Sezonun fotoğrafıydı o an.

Kariyerine Galatasaray'da mı devam edeceksin?

Açıkçası böylesine başarılı bir sezondan sonra beni isteyen kulüpler olduğunu biliyorum. Transfer döneminde kulüp yönetimiyle bu konuyu istişare edeceğim ve hem ben hem de kulüp için en doğru kararı alacağız.

 

İlgili Haberler