Gönül Dağı nerede çekiliyor, Sivrihisar Eskişehir'e mi Yozgat'a mı bağlı?

Gönül Dağı nerede çekiliyor, Sivrihisar Eskişehir'e mi Yozgat'a mı bağlı?
TRT ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanan Gönül Dağı dizisi nerede çekiliyor sorusuna cevap aranıyor. Bir Anadolu masalını andıran Gönül Dağı dizisinin çekim yerleri merak ediliyor. Peki, Sivrihisar nereye bağlı?

Gönül Dağı nerede çekiliyor, Sivrihisar Eskişehir'e mi Yozgat'a mı bağlı?

TRT 1 ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanan ve en çok izlenen dizilerden birisi olan Gönül Dağı’nın çekim yerleri herkes tarafından yakından araştırılıyor. Bozkırda hayallerinin peşinden koşan ve tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan 3 kuzenin hikayesinin paylaşıldığı Gönül Dağı dizisinin nerede çekildiği merak ediliyor.

Gönül Dağı Dizisi Nerede Çekiliyor?

TRT ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı dizisi Sivrihisar ilçesinde çekiliyor. Küçük ve kırsal bir kasaba olan Sivrihisar’in zaman zaman Eskişehir’e zaman zamanda Yozgat’a bağlı olduğu söyleniyor. Gönül Dağı dizisine ait bazı sahnelerin Sivrihisar ilçesinin Hamamkarahisar köyünde çekildiği belirtiliyor. Gönül Dağı dizisinde ayrıca Gedelli adı verilen bir belde görünüyor ve dizinin Yozgat’ta çekildiği varsayılıyor.

Ancak gerçekte Gönül Dağı dizisi Yozgat’ta değil Eskişehir ilimizin Sivrihisar ilçesinde çekiliyor ve Gedelli beldesi de burada. 

Sivrihisar ilçesinin hem tarihi binalarla dolu olması hem de Anadolu kültüründen çok iz taşıyan korunaklı bir ilçe olması Gönül dağı dizisinin çekim alanı olmasında etkili oldu.