Google geleceğin teknolojisi için ekip kurdu! Şirketin kritik ismi ekibin başında

Google geleceğin teknolojisi için ekip kurdu! Şirketin kritik ismi ekibin başında
Google'ın blok zinciri (blockchain) teknolojisinin bie parçası olmak amacıyla yeni bir birim kurduğu ortaya çıktı. Ekibin başında Google'ın üst düzey yöneticilerinden Shivakumar Venkataraman var.

Bloomberg''in aktardığı habere göre habere göre ABD merkezli teknoloji devi Google, blok zinciri teknolojisine girebilmek amacıyla yeni bir birim kurdu.  Bir e-postaya ulaştıklarını bildiren Bloomberg yetkililerine göre kurulan birimin başındaki isimse Google''ın mühendislik birimi başkan yardımcısı olan Shivakumar Venkataraman.

Google''ın blok zinciri teknolojisine ilişkin ilk girişimleri, dağıtık bilgi işlem sistemleri ve veri depolama olacak. Fakat bu alanlarda neler yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bir Google sözcüsüne ulaştıklarına belirten Bloomberg editörleri, konuyla ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını belirtiler.

GOOGLE''IN BLOK ZİNCİRİNDE FARKLI PLANLARI MI VAR?

Google''ın blok zinciri teknolojisine girmesinin birkaç nedeni olabilir. Bunlardan ilki, blok zincirinin kendisinin Google için büyük avantajlar sunabilecek olması. Zaten bulut sunucuları üzerinden önemli hizmetler veren şirket, blok zinciri sayesinde özel ağlar oluşturup işletmeler için daha hızlı işlem imkanı sunabilir. Ya da şirket, bugüne dek pek sıcak bakmamış olsa da ilerleyen dönemlerde yeni bir kripto para projesi ile karşımıza çıkabilir.

Google, tüm bunlara ek olarak Metaverse ve Web 3.0 için hazırlık yapıyor da olabilir. Aslına bakacak olursak bu ihtimal çok kuvvetli. Zira bir süredir ortada dolaşan iddialara göre Google, yeni nesil bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu gözlük, beraberinde yeni bir Metaverse dünyasını ortaya çıkarabilir. Ancak şu an bunları konuşmak için çok erken. Önümüzdeki dönemler, Google''ın blok zinciri teknolojisi ile ilgili planlarını daha net bir şekilde açığa çıkarabilir.

İlgili Haberler