Google iOS kullanıcılarına Android'e geçisi kolaylaştıracak

Google iOS kullanıcılarına Android'e geçisi kolaylaştıracak
Google, iOS kullanıcılarının Android cihazlara geçişi için veri transferi sorununu ortadan kaldırıyor. Uygulama ile Android cihazlar geçiş kolaylaşacak.

Veri transferi sorununu ortadan kaldıracak

Telefon değiştirmek özellikle veri aktarımı noktasında kullanıcıların gözünü korkutabiliyor. iOS telefondan Android cihaza geçmek ise bu durumu birçok kişi için daha zor hale getiriyor. Ancak Google bu sorunu ortadan kaldırmayı planlıyor. Google, iOS kullanıcıları için Android cihazlara geçişi kolaylaştıracak bir uygulama geliştiriyor.

iOS KULLANICILARINA ANDROİD GEÇİŞİ PRATİKLEŞTİRECEK
iPhone’dan Android’e geçen kullanıcılar, mevcut durumda verilerini genellikle Google Drive ile aktarmaya çalışıyor. Bu yöntem fotoğraflar ve videolar için işe yarıyor. Fakat uygulamaları veya doğrudan yedeklemesini söylemediğiniz hiçbir veriyi aktaramıyorsunuz.

Diğer yandan Apple’ın Android cihazlardan iPhone’a geçiş için geliştirdiği ‘iOS’e Taşı’ uygulaması Play Store’da yer alıyor. Bu uygulama sayesinde Android telefonlardan iOS cihazlara kolayca geçiş yapılabiliyor.

Shift Delete’te yer alan habere göre, Google, iOS kullanıcıları için Android cihazlara geçişi ‘Data Restore Tool’ ile kolaylaştıracak. Firma, Apple’ın yaptığı gibi, veri transferini pratik hale getirecek. Ortaya çıkan bilgilere göre, uygulama ortak Wi-Fi ağı kullanarak bilgileri aktaracak. Aktarım sırasında iCloud kişilerinden, SMS mesajlarına kadar tüm bilgiler Android’e geçecek.

Uygulama henüz App Store’da mevcut değil. Ancak kısa süre içerisinde uygulamanın kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın 5 yılı aşkın süredir iOS’e Taşı uygulamasına sahip olması, Google’ın da bu adımı kısa sürede atmak isteyeceğini gösterebilir.

İlgili Haberler