Google Özlem Türeci'yi geleceğin lider kadını seçti

Google Özlem Türeci'yi geleceğin lider kadını seçti
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile Google bir video hazırladı. “Tarihe yön veren, öncülük eden ve geleceğin liderleri kadınların hikayeleri” adlı videoda; “COVID-19 aşısının arkasındaki kadın” sloganı ile Prof. Dr. Özlem Türeci yer aldı. Geçmişten bu zamana tarihte iz bırakan kadınların yer verildiği videoda birçok alanda başarılı kadınların adı geçiyor.

Prof. Dr. Özlem Türeci Alman BioNTech şirketinin kurucu ortaklarından bir tanesi. Videoda Türeci ile ilgili bilgiler veren Google şu ifadeler kullandı,
“Hayat kurtaran aşılardan teknolojik yeniliklere, kadınlar 2020’nin en etkili gelişmelerinde kilit rol oynadı. Pfizer ile iş birliği yaparak ABD’nin izin verdiği ilk COVID-19 aşısını geliştirmeyi başaran Alman BioNTech şirketinin kurucu ortağı Türeci, tüm dünyada manşetlerde yer aldı”
BioNTech ABD menşeili ilaç şirketi Pfizer ile iş birliği yapan Türeci, COVID-19’a karşı %95 etkili ilk aşıyı geliştirerek, salgın döneminde insanlara umut oldu. Geliştirilen aşı başta ABD olmak üzere birçok ülkede kullanılmaya başladı. Aşıyla birlikte dünya gündeminde yer alan BioNTech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin; Der Spiegel ve TIME dergilerine de kapak olmuştu.