Google Play Store İngilizce oldu!

Google Play Store İngilizce oldu!
Google play store kısa bir süre önce gelen yeni güncellemeden sonra İngilizce oldu. Play Store'un İngilizce olmasından sonrasında milyonlarca kullanıcı Google Play'i Türkçe yapmak için yapılacaklar resimle açıklandı.

Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamaların yer aldığı uygulama mağazası Google Play Store, gelen yeni güncelleme sonrasında  kullanım dili İngilizce oldu. Bunu nedeni olarak, güncellemeden sonra Google Play Store’da bazı sorunlar meydana geldiği ve bu sorunlardan biri de uygulamanın İngilizce'ye dönüşmesi olduğu belirtildi. Google Play Store’un İngilizce olmasından sonrasında milyonlarca kullanıcı bu durumu nasıl düzelteceklerine dair sorular sormaya başladılar. Uygulamayı Türkçe yapmak için kullanıcıların yapması gerken işlemler resimler yoluyla açıklandı.

YENİ GÜNCELLEMEDEN SONRA İNGİLİZCE OLDU

Akılı telefon kullanıcıları kısa bir süre önce gelen yeni güncelleme sonrasında uygulama marketinin dilinin İngilizce olduğunu gördüler.  Yeni güncelleme sonrasında meydana gelen sorunlardan birisi olduğu öğrenilen Google Play Store İngilizce sorunu ve çözümü ve bu durumun düzelmesi ve Google Play Store’un yeniden Türkçe olması için Google’ın tekrar güncelleme yapması gerekiyor. Ancak güncellemeyi beklemek istemiyorsanız, bazı işlemleri yaparak uygulamayı Türkçeye çevirebilirsiniz.

GOOGLE PLAY STORE TÜRKÇE’YE ÇEVİRME

Uygulama marketi Plat Store’u düzeltmek ve yeniden Türkçe yapmak için Google tarafından yapılacak yeni güncellemeyi beklemek ya da manuel olarak telefon ayarlarında yapacağınız küçük ayarlar ile uygulamayı Türkçe’ye çevirmek mümkün.  Bunun için yapmanız gereken işlem adımları sırası ile şöyle olacak.

Telefonunuzun ayarlar seçeneğinden uygulamalar içeriğine girin

Uygulamalar içerisinde Google Play Store uygulamasına girin ve burada üst köşede bulunan üç noktaya dokunun.

Güncellemeleri kaldır seçeneğine dokunun. Bu seçeneğin yeri Android sürümüne göre değişiklik gösterebilir.

Burada tamam deyin. Artık Google Play Store Türkçe!

BÜYÜK BİR DEĞİŞİM İÇİN HAZIRLANIYOR

Android işletim sisteminde kullanıcılarının yeni uygulamaları indirdiği ve gelen yeni güncellemelere ulaştığı Google Play Store büyük bir değişime gidiyor. Bir anlamda kendini güncelleyerek karşımıza çıkacağı öğrenilen uygulama marketinin, özellikle kullanıcı ara yüzündeki değişimlerle dikkat çekeceği belirtildi. Uygulama içindeki müzik, kitap ve filmler kategorilerin artık eğlence başlığı altında toplanacağı, ayrıca yeni Google Play Store sembolünün de ilk kez bu güncelleme ile karşımıza çıkacağı söyleniyor.  Play Store da en fazla dikkat çekecek olan değişimin arama çubuğunun kaldırılması olduğu belirtiliyor.  Uygulamada arama çubuğu yerine yeni bir arama bölümü ekleniyor. Onun yerinde uygulamanın yeni logosu yer alıyor. Arama yapabilmek içinde bu bölüme tıklamak ya da sesli komut vermek gerekiyor. Uygulama mağazanızda henüz bu değişiklikleri göremiyorsanız endişe etmenize gerek yok. Google Play Store’un merak uyandıran bu güncellemesinin henüz beta testi aşamasında olduğu ifade ediliyor.