Google Rusya'ya bir ambargo daha uyguladı. Savaş sibere de yansıdı

Google Rusya'ya bir ambargo daha uyguladı. Savaş sibere de yansıdı
Google Play Store, Rus uygulama geliştiricilerine karşı yeni bir yaptırım daha uygulanacağını duyurdu. Bu bağlamda artık Rus uygulama kurucuları ve geliştiricilerinin Play Store'a yüklemiş olduğu ücretli uygulamalar kaldırılacak.

Rusya''nın Ukrayna''ya savaş açmasının ardından çeşitli şirketler farklı şekillerde Rusya''ya yaptırım uygulamışlardı. Bu uygulamalardan bir tanesi de Google. Google Play Store geçtiğimiz akşam Rus uygulama geliştiricilerine yeni bir yaptırım uyguladığını açıkladı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Google Play Store üzerinde kullanıcılar, Rus uygulama geliştiricilerinin uygulamalarına ücretli uygulamalarına ücret ödeyemeyecek ve geliştiriciler bu uygulamaları artık güncelleyemeyecek. Çünkü Google bu uygulamalarını sistemden kaldıracağını duyurdu. 

Play Console internet sitesinde yayınlanan duyuruda Google, 5 Mayıs 2022 tarihinden itibaren Rus geliştiriciler tarafından geliştirilen uygulamaların Google Play Store üzerinden satışlarının durdurulacağını açıkladı.

Ancak ücretsiz uygulamalar bu kurala tabi tutulmayacak. Kullanıcılar hâlâ bu uygulamaları indirip kullanabilecekler ve geliştiriciler uygulamalarını güncelleyebilecekler. Ancak Google’ın dediğine göre ücretli uygulamalar otomatik olarak yasaklanacak.

 

İlgili Haberler