Google Play Store'un tasarımı değişiyor. Yeni tasarım nasıl görünecek

Google Play Store'un tasarımı değişiyor. Yeni tasarım nasıl görünecek
Google Play Store tasarımı değiştirecek. Bu bağlamda ilk olarak Filmler ve TV bölümünü bazı kullanıcılarında kapattı.

Google, Play Store tasarımında değişiklikler yapacağını açıkladı. Hatta uygulama bu yılın Mart ayında duyurduğu üzere Filmler ve TV bölümünü iptal etti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Google Play Store’daki Filmler ve TV bölümünün kaldırılmasının Haziran’a kadar süreceği ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Google, “Güncelleme: Filmler ve TV artık Google Play uygulamasından kaldırılma sürecindedir” ifadesini kullandı. Bu yüzden uygulama marketinizde hala görünüyor olabilir.

Filmler ve TV bölümünün iptal edilmesiyle birlikte binlerce Android kullanıcısının merak ettiği sorular da gün yüzüne çıktı. Aslında Google Play Store’da hala film ve televizyon dizileri bulabilir, kiralayabilir ve satın alabilirsiniz. Ancak yazılım devi, bu özelliklerini Google TV isimli uygulamasında erişilebilir hale getiriyor.

Ayrıca Google TV için yakın zamanda yapılan bir güncelleme, “Öne Çıkanlar” başlıklı bir özelliği de sundu. Bu yenilik, filmler ve diziler için kişileştirilmiş bir haber akışı ve aynı zamanda kitaplığınızı da görme fırsatı sunuyor.

Google, yeni Play Store tasarımıyla birlikte uygulamalara, oyunlara, e-kitaplara ve sesli kitaplara odaklanmış gibi görünüyor. Ayrıca geçmiş satın alma işlemleri, aile paylaşımı, ödemeler (Play kredisi ve hediye kartları) da ayarlar bölümüne gizlenmiş durumda.

Yazılım devinin ne yapmaya çalıştığı şu an belli olmasa da, film ve dizi bölümünü Play Store’dan ayırmak istiyor gibi duruyor. Daha önce Play Music hizmetini kapatan ve YouTube Music’e ağırlık veren Google, benzer bir senaryoyu Google TV için uyguluyor.

İlgili Haberler