Play Store hangi verilerimizi kullanıyor

Play Store hangi verilerimizi kullanıyor
Google, kullanıcılarının verilerini ne amaçla kullandığını açıklayan yeni bir özelliği öne sürdü. Artık öğrenilebilecek.

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; Google, kullanıcılarının hangi verilerinin paylaşıldığını görebilmesi için yeni bir güncelleme yaptı.

Google Play Store’da mağazadaki uygulamalara eklenen yeni ‘Veri Güvenliği’ kısmında hangi verilerinizin kullanıldığını görebileceksiniz. Bununla birlikte uygulamaların verilerinizi nereye gönderdiği veya hangi verilerinizin toplandığı gibi sorularınızda yine bu özellik sayesinde cevap bulabilecek.

Bununla birlikte kullanıcılar hangi amaçla verilerinin toplandığını da yine bu sekmeden görebilecek. Google tarafından tüm geliştiricilerin kullandıkları veri bilgilerini eklemesi zorunlu kılındı. Ancak bunun için 20 Temmuz 2022’ye kadar zaman verildi. Yani şu anda Play Store’da bazı uygulamalarda bu seçeneği göremiyor olsanız da yakında tüm uygulamalarda göreceğiniz kesin.

Günümüzde hepimizin endişelenmesine sebep olan güvenlik açıkları, veri kayıpları gibi olaylara karşı Google’ın böyle bir uygulamaya geçmesi oldukça güzel bir durum. Özelliğin tüm uygulamalara eklenmesi zaman alacak olsa da nihayet verilerimizin nereye gittiğini görmek içimizi biraz olsun rahatlatabilir.

İlgili Haberler