Google Play Store'dan yeni özellik

Google Play Store'dan yeni özellik
Google, Play Store için yeni bir derecelendirme işlevini test ediyor. Şirket, kullanıcılar için kişiselleştirilmiş özellik getirecek. Böylece Google, kullanıcılara daha doğru uygulamayı bulmalarına yardımcı olacak.

Kullanıcılara göre özelleştirilecek

Play Store, derecelendirme sistemini değiştiriyor

Google, Play Store için yeni bir derecelendirme (yıldız sayısı) sistemi geliştirdiklerini duyurdu.

Uygulamalardaki yıldızlar, kullanıcıların mükemmel uygulamayı aramalarında önemli bir işlev sağlıyor.

Ancak bazen cihaz ve ülkeye göre yanıltıcı olabiliyor. Örneğin, düşük kaliteli bir tablete sahip biri, yüksek kaliteli bir telefona sahip birinin yaşamadığı uygulama çalıştırma sorunları yaşayabiliyor.

İşte Google da bu sorunu düzeltmeyi hedefliyor.

PLAY STORE, DERECELENDİRME SİSTEMİ NEDEN DEĞİŞİYOR?
Shift Delete’te yer alan habere göre, Google, mağazalarda yakında kullanıcılara özel derecelendirme geleceğini açıkladı.

Yani ülkeden ülkeye ve cihaza göre bir yıldız sistemi gelecek.

Android uygulamalara yönelik yeni sistem, daha kişiselleştirilmiş olacak.
Google, Play Store derecelendirme sistemi hakkındaki duyurusunda sistemi, kullanıcılar ve geliştiriciler için daha kullanışlı ve alakalı hale getireceğini açıkladı.

Önümüzdeki zamanlarda mağaza, tüm bir uygulama için tek bir derecelendirme yerine, kişiselleştirilmiş bir sistemi gösterecek.
Peki, bu değişiklik yararlı olacak mı? Evet, çünkü Android fragmentation nedeniyle her uygulama her yerde aynı özellikleri veya işlevleri çalıştırmıyor.

Play Strore derecelendirme sistemindeki eksiklik bununla da sınırlı değil. Diğer ve daha önemli nedeni ise bazı uygulamaların daha büyük cihazlarda düzgün çalışmaması.
Böylece Google, kullanıcılara daha doğru uygulamayı bulmalarına yardımcı olacak.

Google, bu Kasım ayında ülkeye özel derecelendirmeleri sunmayı ve 2022’de faktöre (tablet, katlanabilir cihazlar, ChromeOS, WearOS, Android Auto) özel derecelendirmeler oluşturmayı planlıyor.

İlgili Haberler