Google uyardı: Telefonlarınızdan silin

Google uyardı: Telefonlarınızdan silin
Google, android uygulama mağazası Clean Master isimli uygulama için uyarıda bulundu. Kullanım koşullarını ihlal ettiği için uygulamayı Google'ın direkt kaldıracağı konuşuluyor.

Google tabanlı android telefonlar hayatımızın her alanında yanımızda oluyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanların hayatlarını kolaylaştırmak için her imkanı sunan akıllı telefonlar, yanlış kullanımda ise kabusa dönüyor.

Özellikle kişisel ihtiyaçlar için geliştirilen uygulamalar, akıllı telefonların kabusu haline gelebiliyor. Örneğin, fotoğraflarınızı düzenlemek için indirdiğiniz bir uygulama, tüm özel bilgilerinizi çalabiliyor.

Yüksek oranda indirme oranına sahip olan Clean Master adlı Android uygulaması ile ilgili kullanıcıları yakından ilgilendiren bir uyarı geldi. Akıllı telefonlarımıza kurduğumuz bazı uygulamalar, sağladıkları faydandan çok zarara neden olabiliyor.

Forbes'ta yer alan habere göre, Android uygulama mağazası Play Store'da 1 Milyar defa indirilen bir uygulama, internet geçmişinizi paylaşıyor. Siber güvenlik uzmanları uygulamanın şu anda milyonlarca telefonda yüklü olduğunu belirtiyor ve uygulamanın telefonlardan silinmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Google, uygulamanın kullanım koşullarını ihlal etmesinden sonra Clean Master'ı platformdan kaldırıp kaldırmayacağına yönelik henüz bir açıklama yapmadı.