Google, Xiaomi Mi Home’a verdiği desteği kesti

Google, Xiaomi Mi Home’a verdiği desteği kesti
ABD'li teknoloji devi Google, "Mijia 1080p Smart" isimli güvenlik kamerasında ortaya çıkan güvenlik sorunları nedeniyle Xiaomi Mi Home’a verdiği entegrasyon desteğini kesti.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2019 yılının en çok konuşulan şirketlerinden bir tanesi oldu. Şirket, gerek akıllı telefonları gerekse yenilikçi teknolojik ürünleriyle tüketicilerin dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Ancak Xiaomi, 2020 yılının ilk günlerinde büyük bir güvenlik problemiyle karşı karşıya kaldı.

Xiaomi'nin güvenlik kamerasında yaşanan bu sorun, ABD merkezli teknoloji devi Google'ı da harekete geçirmiş durumda. Çünkü Xiaomi'nin bu olaya karışan güvenlik kamerası, Google Home ve Google Nest ürünleriyle entegreli olarak çalışabiliyordu. Ancak Google, sorunun ortaya çıkmasıyla birlikte Xiaomi'ye verdiği entegrasyon desteğini kaldırdı. Yaşanan sorunun büyüklüğünün farkında olan Google, sorunun giderilmesi için Xiaomi'yle de temasa geçmiş durumda.

Google'ın entegrasyon desteğini kaldırması, sadece Mijia 1080p Smart'ı değil, Xiaomi'nin tüm Mi Home ürünlerini içeriyor. Yani bugün itibarıyla herhangi bir Mi Home ürününe sahipseniz, sahip olduğunuz ürün başta Google Assistant komutları olmak üzere Google'ın hiçbir hizmetini desteklemiyor. Yaşanan sorunların ne zaman giderileceği ve Google'ın ne zaman yeniden entegrasyon vereceği ise şu an için bilinmiyor.