Google'dan android kullanıcılarına son çağrı. Artık Play Müzik kullanılmayacak

Google'dan android kullanıcılarına son çağrı. Artık Play Müzik kullanılmayacak
Google’dan , Play Music kullanıcılarına kötü haber geldi. Şirket, Play Music kullanıcılarını satın aldıkları müzikleri de taşıyarak YouTube Music'e geçmeye davet etti. Şirket son olarak, Cloud Print 'i 31 Aralık 2020'de kapatacağını duyurmuştu.

Webtekno'da yer alan habere göre, Google, Play Music kullanıcılarının müzikleri satın almalarını mümkün kılan müzik mağazasını kapattı.

Şirket, çevrimiçi müzik servislerinin bulunmadığı zamanlarda internet kullanıcılarının sahip oldukları cihazdan -yasal olarak- müzik dinlemek istediklerinde, söz konusu müzikleri iTunes ya da Google Play Music gibi servislerden satın almaları gerekiyordu. Ancak Spotify, Apple Music ve diğer müzik servislerinin ortaya çıkmasıyla birlikte bu durum tamamıyla değişti.

a589f08963b6ead2551596b278a7114d927ced74.webp

Çevrimiçi müzik servislerinin hayatımıza girmesiyle hiç kimse dinlemek istediği müzikleri tek tek satın almıyor. Bu nedenle, Google Play Music gibi servislerin sonunu getirdi. Google, geçtiğimiz dönemde Play Music’in kapatacağını zaten duyurmuştu ve an itibarıyla Google Play’deki müzik mağazasını erişime kapatıldı.

GOOGLE YOUTUBE'A DAVET ETTİ

Google, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Play Müzik kitaplığınızı dinlemeye devam etmek için kitaplığınızı music.youtube.com/transfer adresinde YouTube Music'e aktarın. Ayrıca verilerinizi Google Paket Servisi ile indirebilir veya Play Müzik hesap ayarları aracılığıyla silebilirsiniz.” ifadelerini kullanıyor.

Google, mevcut Play Music kullanıcılarına kütüphanelerini YouTube Music’e taşımalarını ya da Google Paket Servisi ile Google Play Yüklenen parçalardan önceden satın alınmış müzikleri indirme imkanı sundu.

Ayrıca Google son olarak, Gmail ve Chrome ile entegre bir şekilde hizmet veren Cloud Print 'i 31 Aralık 2020'de kapatacağını duyurmuştu.