Google'dan COVID-19 atağı. Seyahat edecekler için bomba özellik

Google'dan COVID-19  atağı. Seyahat edecekler için bomba özellik
Ertelenen tatiller için aşılama en yakın umut oldu. Eğer aşınızı yaptırdıysanız ve bir tatil planlıyorsanız; Google bu konuda size yardımcı olacak yeni araçlar duyurdu. Artık seyahat aramalarında COVID-19 bilgilendirmeleri de yer alacak.

Tatil planlarken en çok kullandığımız Google arama motoru, yeni araçları ile sizin daha güvenli seyahat etmenize yardımcı olacak. Artık otel, uçak veya lokanta gibi aramaları yaparken, o merkezde alınan COVID-19 tedbirlerini otomatik olarak görebileceksiniz. Gitmek istediğiniz şehir veya ülke hakkında ne gibi tedbirler uygulandığını artık otomatik olarak görüntüleyebileceksiniz.
Özellikle şehir veya ülke değiştirirken gittiğiniz yerde karantinaya girmeniz gerekiyor mu? Aşılama kartı veya negatif olduğunuza dair bir belge lazım mı önceden öğrenebileceksiniz. Ayrıca gitmek istediğiniz yer ile ilgili güncellemeleri açarak; değişen tedbirleri de anında öğrenebilirsiniz.
Google bu özelliğin yeni sıra “Keşfedin” sekmesini de yeniledi. Artık bu sekme içerisinde daha fazla seyahat şekli görüntüleyebiliyorsunuz. Araç veya uçak tercihlerini kendi isteğinize göre de değiştirebiliyorsunuz. Bir diğer özellik ise Google Haritalar web sitesinde rotanız boyunca farklı dinlenme noktaları görüntüleyebileceksiniz. Yolculuğunuzdaki durakları planlayabilir ve bu durakları telefonunuza gönderebilirsiniz.

PAYLAŞ