Google'dan yeni güncelleme

Google'dan yeni güncelleme
Google en sonunda masaüstü bilgisayarlarında arama yapanlar için resmi bir koyu mod seçeneği ekliyor. Açık renkli arka plana sahip web sayfalarından kaçınmayı tercih edenler için seçenek olacak.

Uzun süredir üzerinde çalışıyordu

Tekno Blog’da yer alan habere göre. Google’ın destek sayfasına göre, Ayarlar > Arama Ayarları > Görünüm‘e giderek değişiklik yapılabiliyor. Orada, bilgisayarınızın modunu otomatik olarak takip edecek olan açık, koyu veya cihaz varsayılanı gibi seçenekler var. Biz haberi yayına hazırlarken bu menü yolunu takip ettiğimizde herhangi bir seçenek görmedik. Bu nedenle beklemeniz gerekebilir. Google, birçok güncellemede olduğu gibi ayarın “önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağını” söylüyor.

Google bir süredir koyu mod ile arama deneyimi üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz şubat ayında bunun test aşamasında olduğunu yazmıştık. Ayrıca 9to5Google, bazı kullanıcıların başka bir hızlı geçiş güneş simgesi gördüğünü ve birkaç kişinin Google’ın mobil web sürümünde değişikliği etkinleştirme seçeneğine sahip olduğunu bildiriyor. Google’ın duyurusunda ise hiçbir değişiklikten bahsedilmiyor.

Tabii ki, daha önce koyu mod ile arama seçenekleriniz vardı. Tarayıcı eklentilerini kullanarak Google’ı karartabilir veya DuckDuckGo gibi alternatif arama motorlarında karanlık temalar kullanabilirsiniz. Ana Google arama uygulaması da dahil olmak üzere Google’ın Android ve iOS uygulamalarının birçoğu bir süredir koyu moda sahiptir.

Ancak Google’ın bunu resmi olarak bir ayar olarak kullanıma sunması, bir uzantı yüklemek veya arama web sitesini değiştirmek istemeyenler için işleri çok daha kolay hâle getirecektir.

İlgili Haberler