Google'ın saati müthiş özelliklerle geldi

Google'ın saati müthiş özelliklerle geldi
Google akıllı saat projesini hayata geçirmek üzere. Fiziksel bir çerçevesi olmayacak saat "Gece Işığı" lakaplı bir Fitbit bağlantısı da içerecek.

2022’de satışa çıkacak

Teknolojioku''dan Elif Kılıç''ın haberine göre, Google markalı bir akıllı saatin söylentileri yıllardır devam ediyor, ancak bu söylentiler çok yakında gerçeklik kazanabilir. Güvenilir bazı kaynaklar Google''ın 2022''de kod adı "Rohan" olan kendi geliştirdiği ilk akıllı saatini piyasaya sürmeyi planladığını iddia ediyor.

Wear OS cihazı, yuvarlak bir ekrana sahip, ancak fiziksel bir çerçevesi olmayan göz alıcı bir cihaz olacak. Rohan, kalp atış hızı sensörü ve şarj gerektiren bir pil ile iç kısımda nispeten tipik bir akıllı saat olacak. 

The Verge ile konuşan bir kaynak, saatin "bir Fitbit''ten daha pahalıya mal olacağını" ve bir Apple Watch rakibi olarak karşımıza çıkacağını iddia ediyor. Yazılım tarafı ise en önemli özelliği olabilir. Pixel telefonlar gibi, Rohan da Google''ın platformu için bir "vitrin" görevi görecek. Cihaz ayrıca "Gece Işığı" lakaplı bir Fitbit bağlantısı da içerebilir.

Google, söylentiler veya spekülasyonlar hakkında yorum yapmama politikasını öne sürerek yorum yapmayı reddetti. Ancak bu konsept kesinlikle yeni değil.

Google''ın resmi bir saat için ilk girişimini 2016''da iptal ettiği duyulmuştu. Artık şirket bu kararını değiştirmiş görünüyor. Öyle ki Apple Watch''a bile rakip olacak kadar iddiali.

Apple, düşük maliyetli donanım telaşına ve Samsung ve Garmin gibi büyük markaların rekabetine rağmen akıllı saat pazarına hakim olmaya devam ediyor.  Resmi bir Google saati, pazarın sonunu getirmeyebilir, ancak diğer markaları kendilerinde değişiklik yapmaya zorlayabilir.

İlgili Haberler