Görevden alınan HDP'li, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Görevden alınan HDP'li, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti
İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla görevden alınan HDP’li belediye başkanları arasında yer alan Bedia Özgökçe Ertan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin oturumunda yaptığı konuşmada, BM’den Türkiye’ye soruşturma açılmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı’nın terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle görevden aldığı Van Büyükşehir Belediye eski Eş Başkanı HDP’li Bedia Özgökçe Ertan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin oturumuna katıldı. Oturuma canlı yayınla bağlanan Ertan, BM’ye Türkiye için soruşturma çağrısında bulunurken, yaptığı konuşmada ‘Kürt halkı’ vurgusu yapması dikkat çekti.

Demokratik yollarla seçilmelerine rağmen mahkeme kararı olmadan görevden alındıklarını savunan Ertan, yaptığı açıklamada, "BM, bir an önce kendi içerisinde ülke temsilcilerinin olduğu bir mekanizma kurmalı ve bizlere yöneltilen suçlamaların hiçbir gerçekliği olmadığını, bizlerin seçilme ve bize oy veren Kürt halkının, özellikle de kadınların seçme hakkını koruma altına alan bir soruşturma grubu kurmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ertan ayrıca, Türkiye’nin demokratik bir ülke olma çabasının aksine giderek totaliter ve evrensel değerleri hiçe sayan bir rejimle yönetilmeye devam ettiğini ifade etti.

İlgili Haberler