Gözler Merkez Bankası'nda, dolarda son durum ne

Gözler Merkez Bankası'nda, dolarda son durum ne
Katar ile swap görüşmelerinin başlamasıyla birlikte 6.80'nin altına gerileyen dolar/TL'de gözler Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı kararda. Peki dolar ne kadar, dolardaki düşüş devam edecek mi? Dolar yükselir mi?

Türkiye Katar ile döviz takası (swap) hacmini 10 milyar dolar artırırken Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri yeni anlaşmaların açıklanabileceğini vurguluyor. Dolar/TL bu gelişmeler ve işlem sınırlamalarıyla tarihi rekor seviyesinden dönerek 6,80'in altına geriledi. 

Türkiye Katar ile swap anlaşmasının tutarını bu sabah 5 milyar dolar karşılığından 15 milyar dolara yükseltirken diğer ülkelerle de swap görüşmeleri sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Yeni dönemde Türkiye olarak ticaret hacmi ve yerel paralarla swap noktasında çok daha etkin yürüteceğimiz bir süreç olacak” sözleriyle süreci özetliyor.

Dolar'daki son durum ise 6.79 bandında. Öte yandan euro 7,44 TL'den işlem görüyor.

GÖZLER MERKEZ BANAKSI'NDA

Ekonomistler TCMB’nin 50 baz puan faiz indirimine gideceğini düşünüyor. Foreks’in haberine göre 19 ekonomistin 17’si indirim beklerken, 2’si değişiklik olmayacağı yönünde görüş belirtti.

TCMB kararı saat 14:00’te açıklanacak.

Merkez Bankası'nın açıklayacağı kararın doların seyrinde ne gibi bir değişiklik yapacağı ise merakla bekleniyor. Faiz indirimi kararı çıkması durumunda dolar/TL'de rahatlama olacağı öngörülürken, faiz kararının beklenen gibi indirimle sonuçlanmaması durumunda ise doların yeniden yükselişe geçebileceği belirtiliyor.