Gözlük kullananlar dikkat. Maske takarken aklınıza gelmeyecek öneriyi uzman isim açıkladı

Gözlük kullananlar dikkat. Maske takarken aklınıza gelmeyecek öneriyi uzman isim açıkladı
Maske takarken ister dereceli ister güneş gözlüğü kullanmak kimi zaman oldukça rahatsız edici olabiliyor. Özellikle gözlük camlarının buğulanması en fazla şikayet edilen konuların başında geliyor. Uçuk kaçık görünse de aklılara hiç gelmeyecek faydası olan öneriler uzmanından geldi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için gündelik hayatta da kolayca uygulanabilecek öneriler paylaştı. Çolakoğlu şu önerilerde bulundu
Maskenin telli kısmını üstte tutarak burnunuza göre sıkıştırabilir; çift taraflı bant ile yapıştırabilirsiniz.
Optiklerden gözlük camının buğusunu önleyici sprey veya bez temin edebilirsiniz.
Ancak camın yansıma önleyici özelliğinin bozulmaması için sık kullanmayın. Buğu önleyici kaplama yaptırın. Gözlük camınıza buğu önleyici kaplama yaptırabilirsiniz. Gözlük camlarını günde 2 kez sıvı sabun ile yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra kendiliğinden kurumaya bırakılmalı.
Sabunlu su cam üzerinde ince bir film tabakası bırakacak ve yüzey gerilimini düşürerek su moleküllerinin buğu tabakası oluşturmasını engelleyecektir.
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu'nun söylediklerine ek olarak da şunlar yapılabiliyor.
 Güzelce temizlediğiniz gözlük camlarınıza gliserin uygulayın. Sonuca çok şaşıracaksınız. Severek yediğimiz bir meyve olan elma da bu konuda oldukça başarılı. Elmayı gözlüğünüzün cam kısımlarına sürerek buğudan artık görünmeyen gözlük camlarınızı eski haline döndürebilirsiniz.
Önerilen bir diğer yöntem ise diş macunu. Gözlük camınıza bir miktar diş macunu sıkın ve daha sonra bununla gözlük camlarınızı yıkayıp iyice durulayın. Tamamen kurutup taktıktan sonra gözlükteki buğulanmanın yok oluyor.
Maskenizin içerisine kağıt mendil koyarak nefesinizdeki nem oranını azaltmayı da deneyebilirsiniz. Bir mendili ikiye katlayarak maske telinin olduğu bölüme yerleştirin yani mendil maske ile burnunuz arasında olsun.

Pembenar