Göztepe 62 yıl sonra Kasımpaşa'yı yendi

Göztepe 62 yıl sonra Kasımpaşa'yı yendi
Spor Toto Süper Lig'in 27.haftasında Göztepe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. İzmir temsilcisi mücadeleyi 1-0 kazandı. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren gol, 25.dakikada Cherif Ndiaye'den geldi. Ev sahibinde Berkan 84'te, konuk takımda ise Luckassen 15. dakikada kırmızı kart görerek takımlarını 10'ar kişi bıraktı.

AA''da yer alan habere göre, Süper Lig’in 27. haftasında Göztepe, Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan maçta Kasımpaşa''yı 1-0 yenerek 62 yıllık hasrete sona verdi.

Göztepe''ye galibiyeti getiren golü Ndiaye kaydetti. Göztepe bu galibiyetle üst üste 3. maçını da kazandı ve puanını 35 yaptı. konuk Kasımpaşa ise ligdeki 13 mağlubiyetini aldı ve 29 puanda kaldı.

İKİ TAKIMIN 11''LERİ:

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 86 Burekovic),Soner Aydoğdu (Dk. 62 Esiti),Nwobodo, Cherif Ndiaye, Diabate (Dk. 46 Zulj),Jahovic (Dk. 76 Brown Ideye)

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Luckassen, Brecka, Hadadi, Hajradinovic, Aytaç Kara, Sadiku, Yusuf Erdoğan (Dk. 67 Koomson),Bistrovic (Dk. 57 Drinkwater),Varga (Dk. 78 Anıl Koç)

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Suat Arslanboğa, Samet Çavuş, Bahtiyar Birinci

KASIMPAŞA’YA KARŞI 1959’DAN SONRA İLK GALİBİYET

Göztepe, Ndaiye’nin golüyle gelen galibiyetle Kasımpaşa’yı 62 yıl sonra ilk kez mağlup etti. 17 ekim 1959’dan sonra oynanan 16 resmi maçta da rakibine üstünlük sağlamayan İzmir temsilcisi, yıllar süren seriye de son verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Karşılaşmanın 50. dakikasında Hadergjonaj''ın pasında ceza sahası içi sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Yusuf Erdoğan''ın şutunda kaleci İrfan Can Eğribayat''ın dokunduğu meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanına döndü. Araya giren savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

55. dakikada ceza sahası sağ çapraz pozisyondaki Yusuf Erdoğan''ın şutunda kaleci İrfan Can, topu çeldi.

Göztepe''de ilk sarı kartını 72. dakikada gören Berkan Emir, 84. dakikada ikinci sarı kartının ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Müsabaka Göztepe''nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Göztepe ligin 28. haftasında Perşembe günü deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak. Kasımpaşa da aynı gün sahasında Trabzonspor’u ağırlayacak.