Göztepe-Fenerbahçe maçında müthiş mücadele. 5 gol, 2 penaltı

Göztepe-Fenerbahçe maçında müthiş mücadele. 5 gol, 2 penaltı
Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Göztepe ile karşılaştı. Müthiş bir mücadeleye sahne olan maçı Fenerbahçe 3-2 kazanırken, karşılaşmada iki takım da birer penaltı golü attı. Öte yandan Göztepe kalecisi İrfan Can, yediği 3 gole rağmen kurtardığı net pozisyonlarla dikkat çekti.

Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Göztepe'ye karşı mücadele etti

Karşılaşmanın ilk dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sangare ön direkteki Samatta'ya doğru ortasını yaptı, onun vuruşunda savunmanın da ayak koyduğu top kornere çıktı.

2. dakikada Atınç'ın pasında sol kanattan hareketlenen Berkan'ın ortasında Altay üzerine gelen topu rahat bir şekilde kontrol etti.

3. dakikada Ozan'ın topuk şık topuk basında soldan bindiren Caner bekletmeden ortasını yaptı, ön direkte Atınç'a çarpan topu kaleci İrfan Can iki hamlede kontrol etti.

Dakikalar 7'yi gösterdiğinde Ideye Brown yine sol kanatta topla buluşup ceza sahası içi sol çaprazdaki Halil'e aktardı pasını ama Halil vuruşunu yapmak isterken topu ıskaladı.

Maçta 10 dakika geride kalırken topla daha fazla oynayan taraf Fenerbahçe oldu.

17. dakikada Tisserand'ın uzun pasında sol kanatta topu kontrol edip rakibinden sıyrılan Caner'in ortasında kaleci İrfan Can iki hamlede topun sahibi oldu.

22. dakikada Caner'in kullandığı taç atışında sol kanatta topla buluşan Ozan bekletmeden sert bir orta yaptı ama top arkadaşlarını aşarak ters kanattaki Berkan'a gitti. Maçın hakemi, Ozan'ın itirazı sonrası pozisyonu VAR'da inceleyerek penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Sosa topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde bu sefer Göztepe penaltı kazandı. Ceza sahası içi sol çaprazdan sol çizgiye inen Tripic, Serdar Aziz'den kurtulmak isterken rakibinin kayarak yaptığı hamleyle yerde kaldı ve Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. enaltı atışını kullanmak üzere topun başına gelen Guilherme, yerden Altay'ın soluna doğru yaptığı vuruşla ağları buldu ve skora denge geldi.

Golün hemen ardından ise Fenerbahçe galibiyet golüne çok yaklaştı. Pelkas'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Samatta'nın sert şutunda kaleci İrfan Can gole izin vermedi.

Dakikalar 42'yi gösterdiğinde Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. Caner'in soldan kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz kale önünde müsait durumda iyi yükselip yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

44. dakikada Berkan'ın pasında sol kanatta topu alan Tripic'in ortasında Tisserand'dan dönen top tekrar Tripic'e çarpıp auta çıktı.

İlk yarı, Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Fenerbahçe, 51. dakikada 3. golü buldu. Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Ozan Tufan'ın içeri sokulup arka direğe doğru yaptığı ortada Pelkas bomboş durumda yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

57. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sangare'nin pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topu kontrol eden Pelkas'ın şutunda top az farkla auta çıktı.

Göztepe 62. dakikada farkı 1'e indirdi. Sol kanatta topla buluşan Halil, Sangare'den sıyrılıp ceza sahasına sokuldu. Onun yerden arka direğe doğru çevirdiği topu müsait durumdaki Guilherme ağlara gönderdi.

67. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Gustavo uzak mesafeden şansını denedi ama top Ndiaye'den geri döndü.

Fenerbahçe, dakikalar 71'i gösterirken, 4. gole çok yaklaştı. Gustavo'nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş, arka direkteki Papiss Cisse'yi gördü ama bomboş durumdaki Cisse kale önünde topu üstten dışarı gönderdi.

75. dakikada Sol kanattan Berkan'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe yönelen top ters kanada açıldı. O noktada topu alan Soner'in ortasında Altay topu yumrukladı.

Bir dakika sonra ise Fenerbahçe bir net fırsatı daha kaçırdı. Ani gelişen Fenerbahçe atağında Ozan'ın ara pasında savunma arkasına sarkan Papiss Cisse, bomboş pozisyonda ceza sahasına sokuldu ancak vuruşunda kaleci İrfan Can gole izin vermedi.

Fenerbahçe, 79. dakikada bir gol daha kaçırdı.Ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Ferdi, rakibinden sıyrılıp uygun durumdaki Gustavo'yu gördü ama onun yerden vuruşunda İrfan Can soluna iyi uzanıp topu kornere çeldi.

85. dakikada Göztepe kalecisi İrfan Can bir net pozisyon daha kurtardı. Kaleye yaklaşık 25 metrelik mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Caner'in sol köşeye yaptığı sert vuruşta İrfan Can gole izin vermedi.

Göztepe, 89. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Atınç'ın kafayla içeri çevirdiği topta Brown altıpas içinde kafa vuruşunu yaptı ama Altay iki hamlede topun sahibi oldu.

Müthiş mücadele Fenerbahçe'nin 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.