Göztepe Galatasaray canlı maç anlatımı

Göztepe Galatasaray canlı maç anlatımı
Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, İzmir’de Göztepe’ye konuk oldu. Sarı-kırmızılılar, ligde 3 hafta sonra galibiyete uzandı.

Galatasaray, ligde 3 maç sonra galip geldi. Göztepe deplasmanına konuk olan Fatih Terim ve öğrencileri, maçın başında kalesinde gördüğü golle şoka uğrasa da Kerem Aktürkoğlu''nun attığı 3 golle galip gelmesini bildi.

Bu sonuçla ligde yeniden zirve yarışına tutunan Galatasaray, 65 puana yükseldi ve lider Beşiktaş''la arasındaki puan farkını 6''ya indirdi. Göztepe ise 46 puanda kaldı.

Maç canlı anlatımı:

İLK YARI BAŞLADI

1'' Hakem Fırat Aydınus maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Galatasaray başlıyor.

5'' Marcelo Saracchi''nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Halil Akbunar''ın müdahalesi ile kornere çıkıyor. Sol taraftan kullanılan kornerde Emre Kılınç''ın ortasında Christian Luyindama''nın kafa vuruşunda top yandan auta gidiyor.

6'' Gedson Fernandes''nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği yerden ortasında Atınç Nukan''ın müdahalesi ile kornere çıkıyor.

9'' GOOLL!! Göztepe Fousseni Diabate''nin attığı gol ile Galatasaray karşısında 1-0 öne geçiyor. Cherif Ndiaye''nin pasında topla buluşan Dzenan Burekovic''in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Fousseni Diabate ceza sahası içinde gelişine sol ayağıyla müthiş bir vole vuruşuyla topu ağlara gönderiyor. Dzenan Burekovic golde asisti yapan isim.

12'' Halil Dervişoğlu''nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden farklı bir biçimde auta çıkıyor.

15'' Emre Kılınç''ın savunmanın arkasına attığı pasa hareketlenen Halil Dervişoğlu için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

16'' Marcelo Saracchi''nin ceza sahası içi sol taraftan içeri çevirdiği topu Obinna Nwobodo müdaha ederek topu uzaklaştırıyor.

19'' GOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu''nun attığı golle Göztepe karşısında 1-1''lik beraberliği yakalıyor.Ceza sahası yayında Halil Dervişoğlu''nun defansın arkasına attığı arapasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu kaleci İrfan Can Eğribayat ile karşı karşıya kalıyor. Kerem Aktürkoğlu sağ ayağıyla yerden yaptığı vuruşta sol direğe çarpan top ağlara gidiyor. Halil Dervişoğlu golde asisti yapan isim.

24'' Marcelo Saracchi''nin pasıyla topla buluşan Emre Kılınç''ın ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruş Atınç Nukan''a çarpıp uzaklaşıyor.

27'' Sofiane Feghouli''nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpıp havalanan topu kaleci İrfan Can Eğribayat hakim oluyor.

30'' Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Sofiane Feghouli''nin ceza alanına gönderdiği ortasında İrfan Can Eğribayat topa hakim olmayı başarıyor.

33'' Halil Akbunar''ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top Şener Özbayraklı''nın müdahalesi ile kornere çıkıyor.

35'' Sağ kanattan Sofiane Feghouli''nin ceza sahasına gönderdiği ortasında savunmadan seken top kaleci İrfan Can Eğribayat''ta kalıyor.

39'' GOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu''nu attığı gol ile öne geçiyor.Taylan Antalyalı''ın gönderdiği arapasıyla topla buluşan Kerem Aktürkoğlu ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruş kaleci İrfan Can Eğribayat''ın müdahalesine rağmen top ağlara gidiyor. Golün asistini yapan isim Taylan Antalyalı.

42'' Taylan Antalyalı''nın gönderdiği ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu''na yaptığı faul sonrasında hakem Fırat Aydınus Berkan Emir''e kırmızı kart gösteriyor. VAR sisteminin uyarısıyla pozisyonu tekrar inceleyen Fırat Aydınus kırmızı kartı iptal ediyor.

45'' Orta saha mücadelesinde Kerem Aktürkoğlu, Halil Akbunar''a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

Hakem Fırat Aydınus ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray''ın 2-1''lik üstünlüğü ile sona eriyor.

İLK YARI SONA ERDİ

İKİNCİ YARI BAŞLADI

46'' Hakem Fırat Aydınus ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Göztepe başlıyor. Göztepe ikinic yarıya değişiklil ile başlıyor. Cherif Ndiaye oyundan çıkarken, Anderson Esiti oyuna giriyor.

47'' Soner Aydoğdu''nun sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında top Marcao''nun müdahalesi ile kornere çıkıyor.

49'' Marcelo Saracchi''nin sol çizgiden ceza sahasına çevirdiği topta Emre Kılınç''ın sağ ayağıyla gelişine vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat''ta kalıyor.

53'' Halil Akbunar''ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Soner Aydoğdu''nun şutu yandan auta gidiyor.

57'' Sofiane Feghouli''nin ceza sahası yayından kaleye gönderdiği şutunda top farklı bir biçimde yandan autra gidiyor.

62'' Adis Jahovic için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

63'' Galatasaray penaltı kazanıyor. Ceza sahasında Obinna Nwobodo''nun Halil Dervişoğlu''na yaptığı müdahales sonrasnda hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı için topun başına geçen isim Kerem Aktürkoğlu.

64'' GOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu''nun penaltıdan attığı golle skoru 3-1''e getiriyor. Penaltı için topun başına geçen sağ üst köşeye net bir vuruş yaparak topu ağlara gönderiyor, maçta kendisinin ve takımının üçüncü golünü atıyor.

65'' Göztepe bu dakikada ikinci ve üçüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Fousseni Diabate ve Lamine Gassama oyundan çıkarken, Zlatko Tripic ve Murat Paluli yerlerine oyuna dahil oluyor.

68'' Galatasaray bu dakikada birinci ve ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu oyundan çıkarken, Oğulcan Çağlayan ve Henry Onyekuru yerlerine oyuna dahil oluyor.

69'' Galatasaray Henry Onyekuru ile gole yaklaşıyor.Emre Kılınç''ın pasında topla buluşan Henry Onyekuru''nun çeza sahası içi sol çaprazdan vuruşu az farkla yandan auta gidiyor.

71'' Orta saha mücadelesinde Obinna Nwobodo, Taylan Antalyalı''ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

72'' Göztepe karşılaşmada dördüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Soner Aydoğdu oyundan çıkarken, Peter Zulj oyuna giren isim oluyor.

75'' Galatasaray karşılaşmada üçüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Taylan Antalyalı oyundan çıkarken, Oghenekaro Etebo oyuna giren isim oluyor.

81'' Göztepe karşılaşmada beşinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Adis Jahovic oyundan çıkarken, Brown Ideye oyuna giren isim oluyor.

82'' Galatasaray dördüncü ve beşinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Emre Kılınç ve Sofiane Feghouli oyundan çıkarken, Arda Turan ve Ömer Bayram yerlerine oyuna dahil oluyor.

89'' Gedson Fernandes''in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Berkan Emir topu uzaklaştırmayı başarıyor.

Maçın ikinci yarısına 5 dakika daha eklendi.

90'' Göztepe Peter Zulj ile gole yaklaşıyor. Sol çaprazda toıpla buluşan Halil Akbunar''ın ceza sahasına doğru gönderdiği ortasında arka direkte Peter Zulj''un kafa vuruşu yan ağlarda kalıyor.

MAÇ SONA ERDİ...

MAÇTAN NOTLAR

Ligin geride kalan bölümünde 32 maç oynayan sarı-kırmızılı ekip, 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi sonucunda 62 puan topladı. Galatasaray, 34. haftaya lider Beşiktaş''ın 8 puan gerisinde 3. sırada tamamladı.

Göztepe ise ligde çıktığı 33 maçın 12''isini kazandı, 10''unda berabere kaldı ve 11''inde mağlup oldu. 46 puanı bulunan İzmir ekibi ligde 10. sırada yer alıyor.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı, Galatasaray 3-1 kazanmıştı.

Konuk Galatasaray cephesinde ise kart cezaları bulunan Ryan Donk ile Ryan Babel, sakatlıkları bullunan Radamel Falcao, Martin Linnes, DeAndre Yedlin ile Mostafa Mohamed zorlu Göztepe deplasmanında kadroda yer almadı.

İLK 11''LER

Göztepe: İrfan Can, Gassama, Berkan, Atınç, Dzenan, Obinna, Soner, Diabate, Halil, Cherif, Jahovic

Galatasaray: Muslera, Şener, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Gedson, Emre Kılınç, Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu