Gram altını olanların başından aşağı kaynar sular döküldü 'Kuyumcu tek tek tarttı herkes şoke oldu

Gram altını olanların başından aşağı kaynar sular döküldü 'Kuyumcu tek tek tarttı herkes şoke oldu
Gram altın alanların başından aşağı kaynar sular döküldü. Sosyal medyada bu videoyu konuşuluyor! Kuyumcu altınları paketinden çıkarıp tarttı sonuca kimse inanamadı.

Bir kuyumcu sertifikalı satılan 100 gram altını hassas terazide tarttı ve o anları cep telefonu kamerasına kaydetti. Hassas terazide çıkan sonuç herkesi şoke etti. Tartılan altın, olması gerekenden eksik çıkınca, video sosyal medyada gündem oldu.

GRAM ALTIN TESTİ ŞOKE ETTİ

ekran-goruntusu-2023-12-26-103243.png

Kuyumcunun gram altın testini izleyenler hayrete düştü. Toptancıdan aldığı gram altınları ambalajından tek tek çıkaran kuyumcu, altınları hassas terazide tarttı. Kuyumcu, “Tek tarafından incecik makasla kestik 100 adet yarım gram altın da burada var. 6 tane 100 adet yarım gramı kestik yarım gram altın oynadı” açıklamalarında bulundu. Yani paketinden çıkardığı gram altınlarda eksik çıktı.

“100 GRAM ALTINDA FİKS OYNUYOR”

ekran-goruntusu-2023-12-26-103117.png

Paketli gram altında yaşadıkları sorunları anlatan kuyumcunun videosu sosyal medya izlenme rekoru kırdı. O anları kameraya alan kuyumcu, “Şimdi terazi sıfır. 49.75 – 49,76. Bu herhalde 5’nci 6’ncı 100 kestiğimiz paket. Hadi diyeceksiniz terazi oynar. Farklı bir teraziye döktüm. Aynı rakamı burada da veriyor" dedi. Kuyumcu, 50 gramda 25 cm, 100 gram da yarım gram fiks oynayacağını söyledi.

“MUTLAKA SERTİFİKASINA BAKILMALI”

Kuyumcudan altın alırken dikkat edilmesi gerekenleri ATV Haber’e anlatan kuyumcu Anet Miraşoğlu, altın alırken mutlaka sertifikasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 22 ayarda 916, 14 ayarda ise 585 damgasının bulunduğunu açıklayan Miraşoğlu, ayar kontrolünün yapılması gerektiğini ve X-ray cihazları bulunması gerektiğini söyledi.

ekran-goruntusu-2023-12-26-103054.png

“HER SANTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Farklı firmaların gram farklıları ve santim farklılıkları olabiliyor diyen Altın piyasası uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, her santimin önemli olduğunu vurgulayarak alırken ölçtürmek gerektiğini açıkladı. Terazide eksik santim varsa eksik santim üzerinden hesaplama yapılacağını söyleyen Tuğsavrol, terazinin sıfır olması ve kalibre edilmiş olmasının öneminden bahsetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.